Ibalgin gél 100 g

gel der 5 % (tuba Al) 1x100 g

Kód tovaru:

EAN: 8594739204997

9,16 € s DPH

Jednotková cena za kg91,62 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Ibalgin gél obsahuje liečivo ibuprofén, ktoré pôsobí protizápalovo. Protizápalový účinok je podporený chladivým pôsobením gélu. Ibalgin gél je vhodný na liečbu reumatických aj nereumatických bolestivých stavov pohybového ústrojenstva - bolesť kĺbov, zápal šliach, športové úrazy u dospelých aj mladistvých od 12 rokov.

Detaily

Indikácie: Ibalgin gel môžu používať  na miestnu liečbu zápalov kĺbových puzdier, zápalov šliach a svalových úponov, na miestnu liečbu pri reumatických ochoreniach, pri bolestivých stavoch pri degeneratívnych ochoreniach kĺbov, pri povrchových ochoreniach žíl, na liečbu poúrazových stavov a následkov športových úrazov ako sú opuchy, pomliaždenia, podvrtnutie kĺbu, poranenia mäkkých častí kĺbov.  V postihnutom mieste tlmí zápal, znižuje opuch a potláča bolesť. Používanie dermálneho gélu je vhodné aj pri celkovej liečbe tabletami s obsahom ibuprofénu.

Kontraindikácie: Nepoužívajte Ibalgin gel keď ste alergický (precitlivený) na ibuprofén alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek lieku Ibalgin gel, ak ste mali astmatický záchvat, žihľavku alebo alergickú nádchu po užívaní kyseliny acetylsalicylovej alebo niektorých protizápalových liečiv, v posledných troch mesiacoch tehotenstva. Liek sa nesmie používať na otvorené rany a sliznice, do očí a na pokožku postihnutú vyrážkou alebo ekzémom. Vek menej ako 12 rokov.

Tehotenstvo a dojčenie: Skôr ako začnete užívať akýkoľvek liek, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom. V posledných troch mesiacoch tehotenstva sa liek nepoužíva. V prvej a druhej tretine tehotenstva a v období dojčenia sa liek môže používať len na odporúčanie lekára. V období dojčenia sa dermálny gél môže použiť krátkodobo na malé plochy.

Dávkovanie: Dospelí a mladiství od 12 rokov si na postihnuté miesto 3 až 4-krát denne v časových odstupoch 3 - 4 hodín nanášajú 4 - 10 cm dlhý prúžok dermálneho gélu, ktorý si zľahka vtierajú. Potrebné množstvo dermálneho gélu závisí od veľkosti postihnutej plochy.

Po aplikácii je vhodné chrániť miesto aplikácie pred slnečným alebo UV žiarením.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka Ibuprofén
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 2,5g/ 50g gélu
Lieková forma dermálny gél
Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »