Espumisan L kvapky 30 ml

gte por (fľ.skl.jantárová) 1x30 ml

Kód tovaru:

EAN: 4013054023518

6,27 € s DPH

Jednotková cena za liter208,93 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Espumisan L kvapky sa používa na symptomatickú liečbu žalúdkovo-črevných ťažkostí súvisiacich s hromadením plynu, napríklad plynatosť, nadúvanie a pocit plnosti, detské koliky.  Espumisan L kvapky je vhodný pre dospelých, deti i dojčatá.

Detaily

Indikácie: Espumisan je liek na žalúdočno-črevné ťažkosti, pôsobí proti nadúvaniu a používa sa ako príprava na diagnostické vyšetrenia. Liečivo simetikón, spôsobuje rozpad plynových bublín v mase potravy a v hliene tráviaceho traktu. Plyn uvoľnený týmto procesom sa vstrebáva črevnou stenou a odstraňuje pohybom čriev. Použitie:na symptomatickú liečbu žalúdkovo-črevných ťažkostí súvisiacich s hromadením plynu, napríklad plynatosť, nadúvanie a pocit plnosti,ako príprava na diagnostické vyšetrenie v oblasti brucha, napríklad rtg vyšetrenie a sonografia (ultrazvuk). Ťažkosti súvisiace s plynatosťou môžu byť tiež znakom funkčných porúch v žalúdkovo-črevnej oblasti a prejavujú sa pocitom tlaku a plnosti, predčasným pocitom najedenia, grganím, škŕkaním v črevách a nadúvaním.

Kontraindikácie: Ak ste alergický na simetikón alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek tohto lieku.

Tehotenstvo a dojčenie: Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom predtým, ako začnete užívať tento liek. Vzhľadom na účinok simetikónu a schopnosť nevstrebávať sa z tráviaceho traktu do tela, sa neočakávajú žiadne negatívne účinky Espumisanu počas užívania v tehotenstve a počas dojčenia. Nie sú k dispozícii údaje o použití simetikónu u tehotných žien.

Dávkovanie:

Veková skupina

Dávkovanie v kvapkách (ml)

 

Častosť podania

Dojčatá

25 kvapiek (zodpovedá 1 ml) do každej fľašky s mliekom alebo pred alebo po každom dojčení

Deti vo veku 1 – 6 rokov

25 kvapiek (zodpovedá 1 ml)

3 až 5 krát denne

Deti vo veku 6 – 14 rokov

25 - 50 kvapiek

(zodpovedá 1 - 2 ml)

3 až 5 krát denne

Dospievajúci nad 14 rokov a dospelí

50 kvapiek

(zodpovedá 2 ml)

3 až 5 krát denne

 

Espumisan sa užíva s jedlom alebo po jedle, i pred spanín, ak je to potrebné.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka simetikón
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 40 mg/ml
Lieková forma perorálna emulzia
Koľko dní Vám vydrží balenie 20

Na stiahnutie

Espumisan L kvapky

Príbalová informácia

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »