Oroforte menthol 20 pastiliek

pas ord 1x20 ks

Kód tovaru:

EAN: 4011548030790

9,53 € s DPH

Jednotková cena za cps0,48 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Oroforte  menthol pastilky sa používa na liečbu bolesti hrdla a menej závažných infekcií  dutiny ústnej. Má antiseptické vlastnosti, poskytuje úľavu od bolesti a podráždenia spojených s  týmito stavmi. Oroforte  menthol pastilky môžu užívať i deti od 6 rokov.

Detaily

Indikácie: Oroforte menthol obsahuje liečivo cetylpyridíniumchlorid, ktorý patrí do skupiny liekov nazývaných antiseptiká (liečivá zneškodňujúce patogénne mikroorganizmy) a lidokaíniumchlorid, ktorý patrí do skupiny liekov nazývaných anestetiká. (liečivá spôsobujúce znecitlivenie). Liek Oroforte menthol sa používa na liečbu bolesti hrdla a menej závažných infekcií dutiny ústnej. Má antiseptické vlastnosti, poskytuje úľavu od bolesti a podráždenia spojených s týmito stavmi. Oroforte menthol je odporúčaný na krátkodobú liečbu maximálne 5 po sebe nasledujúcich dní.

Kontraindikácie: Ak ste alergický/á (precitlivelý/á) na cetypyridíniumchlorid, lidokaíniumchlorid alebo na ktorúkoľvek pomocnú látku tohto lieku. Vek menej ako 6 rokov.

Tehotenstvo a dojčenie: Neužívajte liek Oroforte menthol počas tehotenstva alebo dojčenia, pokiaľ vám to váš lekár neodporučil. Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom predtým, ako začnete užívať tento liek.

Dávkovanie: Dospelí a deti staršie ako 12 rokov pri závažnom akútnom zápale alebo boleti hrdla: 1 pastilka každú 1 až 2 hodiny podľa potreby alebo pri miernejšom zápale alebo boleti hrdla: 1 pastilka každých 2 až 3 hodiny podľa potreby, max 6 pastiliek denne. Deti vo veku 6 až 12 rokov užívajú jednu pastilku každé 3 až 4 hodiny podľa potreby, max 3 pastilky denne.

Nechajte pastilku pomaly rozpustiť v ústach. Pastilku nežujte, ani neprehĺtajte.

Neužívajte pastilku počas jedla alebo tesne pred jedlom a po požití 1/2 nejedzte a nepite.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka cetylpyridíniumchlorid a lidokaíniumchlorid
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 2mg a 1 mg/1 past
Lieková forma tvrdé pastilky
Koľko dní Vám vydrží balenie 5

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »