OPTI-FREE RepleniSH roztok na šošovky 120 ml

1x120 ml

Kód tovaru:

EAN: 300650356848

9,77 € s DPH

Jednotková cena za liter81,41 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

OPTI-FREE RepleniSH roztok na šošovky je prípravok určený na ošetrenie a čistenie mäkkých šošoviek. OPTI-FREE RepleniSH roztok na šošovky pomáha udržať šošovky svieže po celý deň.

Detaily

Charakteristika: OPTI-FREE® RepleniSH® je sterilný, pufrovaný, izotonický roztok, ktorý obsahuje toto zloženie: POLYQUAD® je dezinfekčná látka, ktorá ničí škodlivé mikroorganizmy na povrchu šošovky. POLYQUAD® negatívne ovplyvňuje metabolizmus mikroorganizmu tým, že sa absorbuje na jeho bunkovú membránu. Dochádza tým k zmene jej priepustnosti, následne rozpadu bunkových organel a rýchlej smrti mikroorganizmov. POLYQUAD® je netoxický k očným tkanivám. Je dokázané, že nepreniká do očných tkanív, ani do rohovky. POLYQUAD® je dostatočne veľká molekula, ktorá nie je absorbovaná kontaktnými šošovkami. POLYQUAD® je účinný proti plesniam, kvasinkám a širokému spektru baktérií.

ALDOX® je malá organická dezinfekčná látka, ktorá je účinná proti plesniam, kvasinkám a akantamébovým cystám. Rovnako ako POLYQUAD preniká cez lipidovú vrstvu bunkovej steny škodlivých mikroorganizmov, a tým zapríčiňuje ich rýchle usmrtenie.

Čistiace látky

Citrát - odstraňuje bielkoviny a lipidy z povrchu šošoviek. Citrát odstraňuje tzv. "Biologické" lepidlo, vďaka ktorému zostávajú rôzne usadeniny na povrchu šošoviek. Chlorid sodný - je látka, ktorá udržuje správnu izotonicitu roztoku. Propylénglykol je pufer, ktorý udržuje pH roztoku vo fyziologickom rozmedzí a tak predchádza pocitu diskomfortu pri používaní roztoku. Borat sodný je chelátotvorná látka. Má navyše pomocný baktericídny a bakteriostatický účinok. TearGlyde® je komplex s duálnym účinkom, ktorého schopnosťou je regenerovať povrch šošoviek a udržiavať dlhodobé zvlhčenie povrchu šošoviek počas dňa. Pracuje v synergii s ľudským slzným filmom, čo vedie k tvorbe lubrikačnej vrstvy na povrchu šošovky. Je zložený z dvoch látok: Tetronic® 1304 ** a C9-ED3A (kyselina nonanoyl etylendiaminotrioctová).

Nepoužívajte: Pri alergii na zložky produktu. V rozpore s návodom na použitie.

Tehotenstvo a dojčenie: Pred použitím je vhodné poradiť sa s lekárom alebo lekárnikom.

Spôsob použitia: Roztok  OPTI-FREE® RepleniSH  je vhodný pre všetky mäkké kontaktné šošovky, ale odporúčame ich používať predovšetkým k novým typom silikón-hydrogélových šošoviek. Šošovky nie je potrebné pri čistení mechanicky pretierať (nie je to však na škodu), ale stačí ich vložiť večer do púzdra s roztokom a ráno vyberiete čisté kontaktné šošovky.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »