Zľava -1,39 €
Calcium Chloratum - TEVA 100 ml

Calcium Chloratum - TEVA 100 ml

sol por (fľ.skl.hnedá) 1x100 ml

Kód tovaru: 00676

EAN: 8594737067617

4,99 € s DPH

6,38 € s DPH

Jednotková cena za liter49,86 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Calcium Chloratum-TEVA je liek s obsahom vápenatej soli, z ktorej sa v organizme uvoľňujú ióny vápnika. Ióny vápnika majú vplyv na normálnu činnosť nervového a svalového tkaniva, tvorbu a pevnosť kostí a normalizujú priepustnosť krvných kapilár. Liek Calcium Chloratum-TEVA môžu užívať dospelí, mladiství aj deti, taktiež  tehotné a dojčiace ženy.

Detaily

Indikácie: Calcium Chloratum-TEVA sa užíva na pokrytie zvýšenej potreby vápnika, najmä v období rastu u detí, počas rekonvalescencie, v období tehotenstva a dojčenia. Na odporučenie lekára sa používa ako súčasť liečby pri rednutí, prípadne mäknutí kostí, na urýchlenie hojenia zlomenín a ako podporná liečba pri alergických reakciách, pri zápalových ochoreniach a ochoreniach prejavujúcich sa mravčením prstov  alebo jazyka, prípadne v ťažších prípadoch  bolestivými svalovými kŕčmi (tetania).

Kontraindikácie: Neužívajte Calcium chloratum–TEVA: keď ste precitlivený (alergický) na calcii chloridum alebo na niektorú z ďalších zložiek lieku Calcium Chloratum-TEVA, keď máte zvýšenú činnosť prištítnych teliesok, keď máte hypervitaminózu vitamínu D (nadbytok vitamínu D), keď máte nádor s odvápnením kostí, keď máte obličkové kamene, keď trpíte nadmerným ukladaním vápnika do tkanív (napr. do obličiek), keď máte nedostatočnú funkciu obličiek.

Tehotenstvo a dojčenie: Skôr ako začnete užívať akýkoľvek liek, poraďte sa so svojim lekárom alebo lekárnikom. Calcium Chloratum-TEVA sa môže užívať počas tehotenstva a dojčenia na odporučenie lekára.

Dávkovanie: Vždy užívajte Calcium Chloratum-TEVA presne podľa pokynov svojho lekára. Ak si nie ste niečím istý, overte si to u svojho lekára alebo lekárnika. Zvyčajná dávka je: Deti:   

  • do 1 roku    -   1/2 čajovej lyžičky 1 krát denne
  • 1- 6 rokov    -   1 čajová lyžička   1 krát denne
  • 6 -15 rokov  -   2 čajové lyžičky   1 krát denne.

Dospelí užívajú zvyčajne 1 polievkovú lyžicu 3 krát denne. Pri osteoporóze (rednutí kostí) podľa znášanlivosti 1-2 polievkové lyžice 3 krát denne. Medzi jednotlivými dávkami musí byť časový odstup najmenej 3 hodiny.

Liek sa podáva lyžicou a zapíja sa dostatočným množstvom nápoja. Neodporúča sa zapíjať mliečnymi nápojmi. Užíva sa 1 hodinu pred jedlom. Bez porady s lekárom sa môže liek užívať najdlhšie 1 rok. Deti do 6 rokov môžu liek užívať len na odporučenie lekára.

Vlastnosti

Účinná látka dihydrát chloridu vápenatého
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 8,72 g / 100 ml
Lieková forma perorálny roztok
Koľko dní Vám vydrží balenie 10

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »