Brufedol Rapid 400mg 24tbl

tbl flm (blis.PVC/PE/PVDC/Al) 1x24 ks

Kód tovaru:

EAN: 8594158892867

7,42 € s DPH

Jednotková cena za tbl0,31 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Brufedol 400mg tablety sa používa na tlmenie miernej až stredne silnej bolesti, ako je bolesť hlavy, bolesť zubov, menštruačná bolesť, znižuje horúčku. Brufedol 400mg tablety je určený pre dospelých a deti nad 12 rokov.

Detaily

Indikácie: Brufedol 400 sa používa na tlmenie miernej až stredne silnej bolesti, ako je bolesť hlavy, bolesť krížov, bolesť zubov, menštruačná bolesť, bolesť pri poranení mäkkých tkanív, ako je pomliaždenie alebo vyvrtnutie, bolesť po malých operačných výkonoch, bolesť svalov a kĺbov pri chrípke a pri nachladnutí. Brufedol 400 tiež zmierňuje zápal a znižuje teplotu pri horúčkovitých stavoch. Brufedol 400 je určený pre dospelých a deti nad 12 rokov (hmotnosť 40kg a viac).

Kontraindikácie: Keď ste alergický (precitlivený) na ibuprofen alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek lieku. Keď máte zvýšenú náchylnosť ku krvácaniu. Keď máte ťažké ochorenie pečene a obličiek. Keď máte ťažké zlyhávanie srdca. Keď máte žalúdočný alebo dvanástnikový vred, alebo keď ste mali žalúdočný alebo dvanástnikový vred v minulosti počas liečby Brufenom alebo jemu podobnými liekmi. Keď ste mali v minulosti alergickú reakciu na kyselinu acetylsalicylovú alebo iné lieky proti zápalu (napr. ťažkosti s dýchaním, upchatý nos, vyrážku). Keď sa liečite alebo ste sa v minulosti liečili na ulceróznu kolitídu alebo Crohnovu chorobu (ochorenia čreva). Keď ste v posledných troch mesiacoch tehotenstva. Vek pod 12 rokov.

Tehotenstvo a dojčenie: Skôr ako začnete užívať akýkoľvek liek, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom. Tehotné ženy nesmú užívať Brufen 400 počas posledných troch mesiacov tehotenstva. Ženy, ktoré plánujú tehotenstvo alebo sú v prvých šiestich mesiacoch tehotenstva, sa majú vyhnúť užívaniu Brufenu 400. Liečba počas ktoréhokoľvek štádia tehotenstva má prebiehať len na základe nariadenia lekára. Ibuprofen preniká do materského mlieka. Užívanie ibuprofenu počas dojčenia sa preto neodporúča. Poraďte sa však s lekárom v prípade, ak potrebujete užívať Brufen 400 počas dojčenia častejšie ako príležitostne.

Dávkovanie: Dospelí a dospievajúci s telesnou hmotnosťou nad 40 kg (vo veku 12 rokov a starší):
Úvodná dávka je 400 mg (1 tableta). V prípade potreby sa môže užiť ďalšia dávka 400 mg (1 tableta). Interval medzi jednotlivými dávkami má byť minimálne 6 hodín. Dávka 1 200 mg v priebehu 24 hodín sa nemá prekročiť.

Reumatické ochorenia:
Zvyčajná dávka je 400-600 mg 3x denne. U niektorých pacientov môžu byť účinné udržiavacie dávky 600-1200 mg denne. Pri akútnych a ťažkých stavoch sa môže dávka zvýšiť na maximálne 2400 mg v 3 alebo 4 oddelených dávkach. Jednotlivá dávka nemá prekročiť 800 mg. Pri reumatických ochoreniach môže byť potrebné užívanie ibuprofénu počas dlhšej doby. Dĺžku liečby určí lekár.

Liečba bolesti hlavy pri migréne:
Podáva sa 400 mg (1 tableta) ako jednotlivá dávka, v prípade potreby ďalších 400 mg. Odstup medzi jednotlivými dávkami je minimálne 4-6 hodín. Dávka 1 200 mg počas 24 hodín sa nemá prekročiť.

Tablety sa užívajú po jedle a zapijú dostatočným množstvom tekutín.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka Ibuprofén
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 400 mg / 1 tbl
Lieková forma filmom obalené tablety
Koľko dní Vám vydrží balenie 24

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »