Ambrobene 30 mg 20 tbl

tbl (blis.) 1x20 ks

Kód tovaru: 94918

EAN: 4030096458306

4,93 € s DPH

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Ambrobene je liek pre rýchlu a účinnú úľavu od vlhkého kašľa. Ambrobene sa užíva pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest spojených s ťažkým vykašliavaním, pri infekčných ochoreniach dýchacích ciest, pri akútnych a chronických zápaloch prínosových dutín.

Detaily

Indikácie: Ambrobene 30 mg je expektorans s mukolytickým účinkom, vyvoláva zvýšenú tvorbu hlienu a zároveň ho zrieďuje, podporuje pohyb riasiniek a tým čistí sliznicu dýchacích ciest, zvyšuje jej odolnosť proti infekcii. Liek Ambrobene 30 mg sa užíva pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest spojených s ťažkým vykašliavaním, pri infekčných ochoreniach dýchacích ciest, pri akútnych a chronických zápaloch prínosových dutín. Ambrobene 30 mg možno podávať deťom i dospelým.

Kontraindikácie: Liek sa nesmie podávať pri známej precitlivenosti na ambroxol alebo na niektorú z pomocných látok. V prípade bronchomotorických porúch a veľkej sekrécii (napr. v prípade ojedinelého syndrómu nepohyblivých riasiniek) sa ambroxol má podávať s opatrnosťou kvôli možnému riziku nahromadenia sekrétu. V prípade závažnej poruchy renálnej alebo hepatálnej funkcie sa musí ambroxol podávať zvlášť opatrne (napr. predĺžiť interval alebo redukovať dávky). Tieto tablety nie je vhodné podávať deťom do 6 rokov kvôli vysokému obsahu liečiva.

Tehotenstvo a dojčenie: Kvôli nedostatku údajov z klinickej praxe sa ambroxol v gravidite (najmä počas prvých troch mesiacov) a počas laktácie môže podávať, len ak potenciálny úžitok z liečby prevyšuje možné riziko.

Dávkovanie: Liek sa obvykle užíva v dávke 1-2 tablety 2-3x denne. Deťom od 6 do 12 rokov podávame 1/2 tablety 2-3x denne. Tablety sa užívajú po jedle, vždy v celku a zapijú sa dostatočným množstvom tekutiny (voda, šťava alebo čaj). Pacientovi je potrebné zaistiť dostatočný prísun tekutín.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka ambroxoliumchlorid
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 30 mg / tbl
Lieková forma tablety
Koľko dní Vám vydrží balenie 5

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »