Minerál šungit drť - prírodný filter vody 500g - Herbatica

Kód: 4257
Množstevná zľava
Značka: Herbatica
€8,89 –4 %
prirodny sungit drt - prirodny filter na vodu
€8,89 –4 % €8,49 €7,08 bez DPH
Skladom (5 ks)
Môžeme doručiť do:
18.4.2024

Šungit -  jedinečný prírodný minerál, ktorý vďaka svojim vlastnostiam funguje ako prírodný filter vody - dokáže zlepšiť jej kvalitu, zmierňuje škodlivé účinky žiarenia na ľudský organizmus a pomáha pri liečbe rôznych zápalových či vírusových ochorení. Má pozitívny vplyv na pokožku, zlepšuje jej elasticitu, omladzuje, urýchľuje hojenie jaziev, ekzémov. Zároveň posilňuje imunitu a pomáha zlepšiť pohyblivosť kĺbov. Šungit má výraznú schopnosť absorbovať látky, ktoré sa vo vode nachádzajú: ťažké kovy, fenoly, pesticídy ale pohlcuje aj vírusy a baktérie.

Detailné informácie

Podrobný popis

Minerál šungit  - klenot ruskej medicíny

V dnešnej dobe kvalitu nášho života a zdravia celkovo ohrozujú viaceré vnútorné alebo vonkajšie faktory. Vo veľkej miere sú to hlavne škodlivé látky v potravinách, životné prostredie a elektromagnetický smog. Niektoré z nich nedokážeme priamo ovplyvniť, no príroda nám vždy vie ponúknuť riešenie. Jedným z nich je práve šungit.
Je to jeden z najstarších minerálov, ktorý je unikátny nielen svojimi vlastnosťami ale aj tým, že sa vyskytuje len na jedinom mieste na svete - v Karélii na severozápade Ruska. Prvýkrát bol objavený v dedinke Šuňga, ležiacej na brehu Onežského jazera, od ktorej je odvodený aj jeho názov.
Šungit je však paradoxne najstarší minerál obsahujúci uhlík, máme ho tu už 2 miliardy rokov.

Aké pozitívne účinky na zdravie má šungit?

Šungit vyniká najmä tým, že má úžasné čistiace účinky. Účinkuje ako prírodný filter vody a je schopný neutralizovať škodlivé žiarenie. O
bsahuje totiž látku fullerén, ktorá patrí medzi najsilnejšie antioxidanty.
Šungitová voda pomáha liečiť protizápalové ochorenia, alergie, kĺbové problémy, ale aj kožné problémy. Šungitom si filtroval vodu už Peter Veľký, dokonca vydal nariadenie, aby každý jeho vojak mal vo fľaši šungitovú drť, ktorá filtrovala vodu, toto opatrenie malo zabrániť prenosu nákaz. 
Hoci vyzerá ako obyčajný kameň, má unikátne vlastnosti, vďaka ktorým pomáha
pri mnohých zdravotných problémoch, ako sú napríklad:

- zápaly
- vírusové ochorenia
- kožné problémy a alergie  - ekzémy, poranenia
- bolesti kĺbov a chrbtice
- bolesti hlavy, únava

V priebehu rokov sa  začalo so šungitom a šungitovou drťou stále viac a viac experimentovať. Začala sa používať s jazvečím tukom, proti bolesti, so včelím jedom, s nátržnicou atď. Fullerény obsiahnuté v šungite aktívne pohlcujú toxíny a v kombinácii s bylinkami majú masti a krémy silné protizápalové účinky. Šungit bol tak účinný, že sa z drte, bylín a mastí začali vyrábať komplexné krémy, ktoré svojou účinnosťou nedovolili v Rusku vstúpiť na trh tým konvenčným krémom proti opuchom, ktoré  poznáme z našich lekární.
Okrem toho, že má šungit široké využitie v kozmetike ako súčasť účinných krémov na kĺby, na tvár, tak rovnako ho využijete aj doma rôznym spôsobom. Aby ste zlepšili kvalitu vody, môžete šungit namočiť do vody a použiť ako filter. Šungit môžete použiť tiež ako amulet na ochranu pred škodlivým žiarením elektronických zariadení.

Spôsob použitia:
Umyte šungit vodou z vodovodu. Naplňte nádobu v pomere 500 g šungitu na 5 litrov vody z vodovodu. Nechajte vodu odstáť ideálne 12 hodín. Vo vode luhovať maximálne 24 hodin. Potom môžete vodu použiť na pitie, varenie alebo kúpanie. Po 5 - 6 mesiacoch použitia vymeňte šungit za nový, aby ste dosiahli stále najvyššiu kvality vody.

Zdravotné upozornenia: Uchovávajte mimo dosahu detí. Nepoužívajte pri individuálnej neznášanlivosti či precitlivenosti na niektorú zo zložiek.

Zloženie: šungit drť

Skladovanie: Skladujte na tmavom mieste, mimo dosahu detí, pri izbovej teplote.

Obsah balenia/Objem: 500g ( obal doypack )

Krajina pôvodu: Rusko, Karélia

Šungitová drť na filtrovanie vody disponuje taktiež dokumentom od výrobcu - Kartou bezpečnostných údajov, svedčiacou o jeho kvalite. Nájdete ju tu: KBÚ šungit.

 

Velkosť jednotlivých kameňov drte, teda frakcia, sa môže líšiť. Takisto aj farba kameňa. Je to hornina a ako ťažba postupuje lomom, tak sa aj táto hornina mení. Nie je homogénna, ako syntetický výrobok. 
 

 

herb_logo_symbol(1) Náš TIP:
V našej ponuke nájdete veľa produktov so šungitom. Odporúčame vám vyskúšať krém na kĺby, ktorý vám pomôže uľaviť od bolesti, zmierniť opuchy, o výživu vašich vlasov sa postarajú masky a balzamy na vlasy s prírodným zložením.
Chcete sa dozvedieť o šungite, jeho účinkoch a pôvode viac?  Prečítajte si zaujímavý článok na našom blogu, v ktorom vám prinášame ďalšie tipy a zaujímavosti.

Trápi Vás psoriáza? Podrobne sme sa tejto téme venovali v komplexnom a odbornom článku, ktorý nám napísala PhDr. Mgr. Eva Medvecká, PhD., DiS.

 

 

5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
DB Avatar autora | 18.1.2024
Dobrý deň. Som pokojná. Už dlho používam Šungit.
5
GS Avatar autora | 4.11.2023
Veľmi spokojná,chuť vody je výborná,ľahšia na žalúdok
5
MV Avatar autora | 12.8.2023
Ok, spokojnosť
5
KK Avatar autora | 3.7.2023
Veľmi spokojná.
5
RR Avatar autora | 18.3.2023
Perfektný, voda má lepšiu chuť

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Áno, je to tak, Herbatica je už značkou. Herbatica je malou rodinnou firmou, ktorá sa zaoberá predajom, distribúciou a výrobou toho najlepšieho zo sveta prírodných produktov. 

#ShowMore#

Jej produkty prinášajú zákazníkovi vždy pridanú hodnotu. V našej ponuke nájdete okrem iného za studena lisované prírodné oleje, ktorými sú za studena lisovaný argánový olej, či opunciový olej.
Môžete však v tejto ponuke nájsť aj tradičný ruský Ivan čaj, prírodný marocký ghassoul íl, za studena lisované výlisky z cédrových orieškov,  BIO ružovú vodu a taktiež aj širokospektrálne CBD kvapky.

Okrem toho všetky tieto zdravé prírodné produkty sú balené v ekologických obaloch.