Kategórie
 
 
 
 
 

Activmagnesium spray 200ml

Activmagnesium spray 200ml
zväčšiť obrázok
Novinky
Ušetríte: 6 %
horcik
mozog
cukrovka
krvny tlak
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:AS73
Výrobca:Activstar
Prírodný horčík v spreji Activmagnesium stimuluje telo pre správny metabolizmus cukrov. Nedostatok horčíka spôsobuje : migréna, cukrovka, hypertenzia.
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
32,00 € Cena: 30,00 €
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 30 bodov.
Náš odmeňovací systém

Activmagnesium spray 200ml

Prírodný horčík

Na čo je dobrý horčík

Horčík je veľmi dôležitý minerál, ktorý ľudský organizmus potrebuje na viac ako 300 chemických  procesov vrátane syntézy proteínov, funkcie svalov a nervov, kontroly hladiny cukru v krvi a regulácie vysokého krvného tlaku. Magnézium je potrebné na výrobu energie.

Prispieva k štrukturálnemu vývoju kostí a je potrebný na syntézu DNA a RNA. Zohráva úlohu v aktívnom transporte iónov vápnika a draslíka cez bunkové membrány – tento proces je dôležitý pre fungovanie nervových impulzov, svalovú kontrakciu a normálny srdcový rytmus. Jednoducho, horčík potrebujú nervy na odosielanie a prijímanie správ.

Ak sú hladiny horčíka veľmi nízke, minerál je nutné zabezpečiť doplnkami výživy. Nízke hladiny magnézia sú spojené s ochoreniami, ako sú vysoký krvný tlak, osteoporóza, upchaté tepny, dedičné srdcové choroby, cukrovkamozgová príhoda.

Určitým spôsobom, ako určiť správne potraviny s vysokým obsahom horčíka, je obsah vlákniny – potraviny s vysokým obsahom vlákniny majú zvyčajne vysoký obsah horčíka.

Ľudské telo obsahuje približne 25 g magnézia, z toho je 50 – 60 % prítomných v kostiach a zvyšok je v mäkkých tkanivách. Hladina horčíka je do značnej miery kontrolovaná obličkami, tie zvyčajne vylúčia močom asi 120 mg horčíka denne – ak je hladina horčíka v tele nízka, vylučovanie močom je znížené.

Nedostatok magnézia

Výskumy ukazujú, že príjem horčíka z potravín je nižší ako odporúčané množstvo. Nedostatok horčíka v dôsledku nesprávneho príjmu potravy u inak zdravých ľudí sprevádzaný symptómami je nízky, keďže obličky regulujú jeho hladinu v organizme. K jeho nadmerným stratám vedie chronický alkoholizmus alebo užívanie niektorých liekov.

Najväčšmi sú nedostatku horčíka vystavení títo jedinci:

  • ľudia s gastrointestinálnymi ochoreniami, napr. Crohnova choroba, celiakia a iné
  • ľudia s cukrovkou II. typu – v tomto prípade je častý výskyt zvýšeného vylučovania horčíka močom
  • ľudia závislí od alkoholu – za stav zodpovedá zlý príjem potravy, nedostatočná výživa, gastrointestinálne problémy, zvracanie, hnačka
  • starší ľudia – obličkové vylučovanie horčíka sa zvyšuje vekom

Ochorenia spojené s nedostatkom horčíka:

  • Hypertenzia a kardiovaskulárne ochorenia – vysoký krvný tlak je hlavným rizikovým faktorom srdcových ochorení a mozgovej príhody. Horčík znižuje vysoký krvný tlak.
  • Cukrovka II. typu – horčík plní dôležitú úlohu v metabolizme glukózy a jeho dostatočné množstvo zaručuje nižšie riziko cukrovky.
  • Migréna – jeho nedostatok podporuje bolesť hlavy

 

Zloženie:

Voda, chlorid horečnatý, Koncentrácia Mg+ 144 mg/ml


 Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia