Kategórie
 
 
 
 
 

ARGAN SHAMPOO 750ml - šampón

ARGAN SHAMPOO 750ml - šampón
zväčšiť obrázok
Ušetríte: 16 %
arganový olej na vlasy
arganový olej
argan oil
šampón
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:SL535
Výrobca:Starlife
Arganový olej ako šampón pre zdravé vlasy. Vlasy umyje a dodá im výživné látky ako keratín, mastné kyseliny, vitamíny, minerály - suché vlasy, mastné vlasy
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
37,50 € Cena: 31,35 €
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 31 bodov.
Náš odmeňovací systém

Argan shampoo 750ml

Arganový olej - šampón na vlasy

Arganový olej ako šampón pôsobí blahodárne na všetky druhy vlasov. Pri umývaní vlasov sa vlasy umyju a zároveň sa obohatia o arganový olej, mastné kyseliny, keratín a iné látky. Šampón okrém základnej zložky - Arganový olej obsahuje ďalšie výživné látky:

  • horká mandľa
  • mydlica lekárska
  • šalvia
  • ženšen
  • biela ruža
  • citronela
  • ginkgo
  • morska riasa

Nanotechnológia

Pomocou nanotechnologie vytvoria tieto ingrediencie výživny film od korienkov až po končeky vlasov a tým vytvoria dokonalu ochranu a prostredie pre rast zdravých a krásnych vlasov.

Arganový olej

Pravdepodobne je rozšírenejšie používanie arganového oleja na pleť. Zdravá pleť si vyžaduje používanie tých najlepších kozmetických výrobkov, ktoré sú prispôsobené typu pleti.  S arganovým olejom nebude viac trpieť ani suchá pleť, ani citlivá pleť, ani mastná pleť, ani problematická pleť.

Arganový olej je zázrak, nad ktorým ako vzácnou komoditou drží ochrannú ruku nadnárodná organizácia. Právom – po nanesení na pokožku ju zanecháva sviežu, no najmä dostatočne hydratovanú, vyživenú a zdravú. Obsahuje vitamín A, vitamín E, vitamín F, nachádza sa v ňom kyselina linolénová, kyselina stearová, kyselina olejová a iné esenciálne mastné kyseliny. Okrem toho arganový olej obsahuje karotenoidy, skvalen a steroly.

Vitamín E, nazývaný i vitamínom mladosti, sa zaraďuje medzi najsilnejšie antioxidanty. Má na starosti spomaľovanie starnutia buniek a tým aj pokožky, dokáže v organizme udržať vzácne esenciálne mastné kyseliny, ktoré si telo nedokáže samo vyrobiť. Vitamín E sa v arganovom oleji nachádza až v trojnásobnom množstve v porovnaní s niektorými inými rastlinami. Jeho primárnou funkciou je udržiavanie elasticity, pružnosti, čím zabraňuje tomu, aby sa na pokožke vytvárali vrásky a spomaľuje ich prehlbovanie.

Anti-aging efekt má zasa vitamín F, ktorý vplýva na dlhodobo mladistvý vzhľad pokožky. Karotenoidy, látky nachádzajúce sa v živočíchoch a rastlinách, sú v podstate červenožlté pigmenty určujúce farbu rastlinám či živočíchom. Karotenoidy sa vyznačujú antioxidačným účinkom a ich dôležitou funkciou je podpora imunity. Znižujú vysoký cholesterol a karotenoidy navyše chránia pokožku pred škodlivým UV žiarením. Steroly a skvalen majú antioxidačnú účinky, podporujú imunitný systém, steroly navyše odbúravajú zlý cholesterol.
Kvôli mimoriadne pozitívnym účinkom arganového oleja sa veľmi často objavuje v prípravkoch v kozmetickom priemysle.

Arganový olej a kožné ochorenia

Okrem predností, ktoré majú jednotlivé látky nachádzajúce sa v arganovom oleji, ako celok je veľmi vhodný pre odstránenie mnohých kožných nepríjemností či ochorení:

  • atopický ekzém
  • iné ekzémy
  • lupienka
  • psoriáza
  • akné

Arganový olej disponuje obrovskou výhodou – neupcháva póry a nezanecháva mastnú pokožku, ani mastný film. Napriek tomu sa dokonale vstrebe do pokožky a zvnútra ju hydratuje, čím jej poskytne dostatok živín a zanechá ju zdravšiu a pružnejšiu. Má i antiseptické účinky. Arganový olej pochádza zo stromu zvaného arganovník, ktorý je tak vzácny a chránený, že oblasti, ktoré sú miestom jeho výskytu, sú chránené medzinárodnou organizáciou UNESCO. Arganovník voľne rastie len v oblastiach Alžírska, Maroka a Izraela. Napríklad juhozápadná oblasť Maroka, kde sa častejšie vyskytuje, je vyhlásený za biosférickú rezerváciu. Tieto územia oddávna obývali domorodí Berberi, ktorí arganovník využívali už pred dávnymi časmi. Práve Berberi ho nazvali marocké zlato či tekuté zlato. Je veľmi vzácny a chránený, na výrobu jedného litra arganového oleja je potrebných až 30 kilogramov plodov.
Práve preto je arganový olej vzácny a trochu drahší ako ostatné oleje. Navyše za storočia sa nezmenili ani výrobné procesy – zber i výroba samotného oleja stále prebiehajú ručne a šetrne. Proces zberu i výroby je prísne strážený a kontrolovaný, aby si arganový olej i po spracovaní zachoval správnym postupom všetky účinné látky.
Získava sa z plodov zvaných arganové orechy, ktoré sa po zbere sušia na slnku, po odstránení škrupiny sa semená drvia pomocou kamenných mlynov. Lisujú sa zmiešané s vodou, lisovanie prebieha za studena a trvá 10 hodín.

Návod na použitie: 

šampón naneste na mokré vlasy a jemne ho vmasírujte do vlasov a vlasovej pokožky, po dôkladnom umytí vlasov ich opláchnite vodou. V prípade potreby proces opakujte. 

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia