Kategórie
 
 
 
 
 

Barnys NovoFerrin plus - železo

Barnys NovoFerrin plus - železo
zväčšiť obrázok
Novinky
Ušetríte: 7 %
železo
výživové doplnky
barnys produkty
krvný obeh
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:BA16
Výrobca:Barnys
Železo je dôležitý stopový prvok, minerál pre fungovanie nášho organizmu. Výživový doplnok Novo Ferrin plus tvoria lipozómy železa - proti únave, bolesti hlavy
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
12,90 € Cena: 12,00 €
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 12 bodov.
Náš odmeňovací systém

Barny´s NovoFerrin plus

Nedostatok železa

Podporte svoje zdravie jedinečnou formou kombinovaných minerálnych a vitamínových doplnkov k strave s unikátnym zložením lipozomálneho železa. Železo za svojej vysokej biologickej účinnosti podporuje tvorbu červených krviniekhemoglobínu. Tak dochádza k účinnému prenosu kyslíka v tele. Tým sa posilňuje celkový obranný mechanizmus.

Výživové doplnky obsahujúce túto špecifickú formu železa sú zväčša obohatené aj o vitamín C a D. Práve vitamín D má významné zastúpenie v procese delenia buniek. Spolu s vysokoúčinnými látkami vitamínu C budú správne prebiehať aj dôležité metabolické procesy v tele. Ľudský organizmus bude mať tak dostatočné energetické zásobyposilnený imunitný systém.

Železo

Forma lipozomálneho železa vo výživných doplnkoch k strave zabezpečuje až päťnásobne vyššiu vstrebávateľnosť než iné formy železa. Hlavnou výhodou je, že pri užívaní týchto kombinovaných minerálnych a vitamínových doplnkov nedochádza k zaťažovaniu tráviaceho traktu. Tieto kvalitné výživové doplnky nemajú typickú železitú pachuť. Lepšie vstrebávanie železa podporuje predovšetkým vitamín C.

Pre lepší náhľad do problematiky lipozomálnej formy vitamínov a minerálov najprv bližšie špecifikujeme charakter a funkčné vlastnosti lipozómov v ľudskom tele.

Lipozómy

Lipozómy sú drobné zaguľatené čiastočky mikroskopických rozmerov. Pokrýva ich vonkajší obal zložený z účinných tukov. Odborne sa uvádza, že sú fosfolipidovými nano – bublinkami. Ide tzv. lipozómy z lecitínu. Duté jadro obsahuje vodný roztok. Dá sa vyplniť rozličnými látkami, napríklad aj železom. Lipozómy tak jednoznačne podporujú vstrebávanie daných vitamínov a minerálov, pričom sa ich účinky mnohonásobne zvyšujú.

Pri lipozomálnych vitamínových a minerálnych formách sa prejavujú aj ich ďalšie výhody a priaznivé účinky na ľudské zdravie:

  • Dochádza k vyššej hladine účinných látok v plazme a aj k lepšiemu prestupu dovnútra buniek.
  • Ide o takmer stopercentné vstrebávanie lipozómov z tráviaceho systému do krvného obehu.
  • Pri prestupe do buniek nedochádza ani k energetickým stratám či znehodnoteniu účinných látok daného vitamínu alebo minerálu
  • Vitamíny ani minerály nepodliehajú žiadnym funkčným či štrukturálnym poškodeniam

Užívanie lipozomálnej formy železa tak účinnejšie chráni organizmus pred rôznymi ochoreniami plynúcimi práve z deficitu tohto minerálu v tele:

  • Nedostatok železa výrazne znižuje a znehodnocuje kvalitu nášho života.
  • Jedným z najčastejších symptómov pri nízkej hladine železa je celkové vyčerpanie a únava. Deficit železa úzko súvisí aj nedostatkom hemoglobínu. Tak sa do buniek nedostávajú potrebné zásoby kyslíka. Srdce je v dôsledku toho viac namáhané, aby presunulo okysličenú krv. To sa v konečnom dôsledku prejaví únavou a malátnosťou.
  • Zvyšuje sa aj frekvencia nádychov pre dostatočné zásobovanie tela kyslíkom. Prejavuje sa to dýchavičnosťou.
  • Typickým prejavom nedostatku železa je aj búšenie srdca, časté bolesti hlavybledá pokožka
  • Železo patrí aj k vyhľadávaným minerálom krásy. Pri jeho nedostatočných zásobách je pokožka suchá a vlasy výrazne oslabené. Nadmerne sa tak lámu a vypadávajú
  • Deficit železa v ľudskom tele sa prejavuje aj tzv. syndrómom nepokojných nôh. Máte tak pocit svrbenia, šteklenia až pálenia chodidiel.

Zloženie:

  • modifikovaný kukuričný škrob (Amilogel K)
  • LipoFer®  (emulgátor – kukuričný škrob, lipozomálny difosforečnan železitý, antioxidant - slnečnicový lecitín)
  • vitamín C (kyselina L-askorbová)
  • emulgátor – stearan horečnatý
  • protihrudkujúca látka - oxid kremičitý
  • vitamín D3 (cholekalciferol)
  • Kapsula je zložená zo želatíny a farbiva – oxid titaničitý
Aktívne látkyv 1 kapsuleRVH*
Železo14 mg100%
Vitamín C12 mg15%
Vitamín D35 μg100%

 

 

 

 

Dávkovanie: 1 kapsulan denne užiť rano na lačno dospely a deti od 10 rokov.

Balenie: 30 cps

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia