Kategórie
 
 
 
 
 

BCAA - Rush - Aminokyseliny

BCAA - Rush - Aminokyseliny
zväčšiť obrázok
Novinky
Ušetríte: 12 %
aminokyselina bcaa rush 10 g
rast svalov
športová výživa
práškový nápoj
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:AN6B
Výrobca:Aone Nutrition
BCAA aminokyseliny spolu s L - glutamínom, kyselinou pantoténovou a vitamínom B pozitívne pôsobia ako zdroj energie pri fyzickej záťaži - rast svalov - proteiny
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
23,00 € s: príchuťou ananás 300 g: 20,14 €
:
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 20 bodov.
Náš odmeňovací systém

BCAA-RUSH 

Aminokyseliny


Významnú úlohu v metabolizme bielkovín zohráva leucín, izoleucín a valín, teda aminokyseliny s rozvetveným reťazcom. Nesú označenie BCAA aminokyseliny a sú dôležité pri metabolických procesoch bielkovín v ľudských svaloch. Vo svaloch sú zdrojom energie pri cvičení a celkovej fyzickej námahe. Ako zdroj energie pre ľudské svaly je predovšetkým oxidácia BCAA. Významným z BCAA aminokyselín je leucín.

Leucín

 Leucín je dôležitým prvkom pri proteosyntéze. Bráni rozpadu bielkovín. Jeho anabolické účinky sa prejavujú predovšetkým pri uvoľňovaní inzulínu z pankreasu. V dôsledku toho sa aminokyseliny z krvi dostávajú vo väčších dávkach do svalových buniek. Ich samotný transport je rýchlejší. Pre aktívnych športovcov má to priaznivý dopad na nárast svalovej hmoty. Leucín, respektíve zmes aminokyselín BCAA sa vďaka svojim priaznivým účinkom na zdravie uplatňuje pri skvalitňovaní výživových doplnkov.

Zmes BCAA v pomere 2:1:1 je súčasťou rôznych práškových nápojových koncentrátov, ktoré môžu byť obohatené aj o L-glutamín či vitamíny B6. 
Športovcom sa odporúča takýto nápojový koncentrát rozpustiť v približne 250 ml vody. Túto dávku by mali užiť 30 min pred tréningom, alebo okamžite po danom cvičení. Užívanie koncentrátov s obsahom BCAA má priaznivé účinky aj v čase kľudového, respektíve zotavovacieho režimu. Ak považujeme leucín za dôležitý regulátor proteosyntézy, jeho pozitívne účinky sa spájajú nielen s fitness a bodybuilding tréningami. Je to kvalitný doplnok výživy na posilnenie imunity, ale aj v procesoch sarkopémie.

Sarkopémia

Sarkopémia súvisí s úbytkom svalovej hmoty. Týka sa predovšetkým ľudí vo vyššom veku. Svaly u starších ľudí nereagujú na anabolický účinok aminokyselín. Sú neaktívne aj pri antiproteolytickom účinku inzulínu. Vďaka zmesi aminokyselín s prevládajúcou zložkou leucínu sa zvyšuje proteosyntéza u svalových tkanivách starších ľudí. Tak sa tvorba svalových bielkovín dostane na požadovanú úroveň. Starším sa tak zmiernia bolesti svalov, kĺbov a účinne sa predchádza aj reumatizmu. Ani tu však netreba zabúdať na bilanciu, odporúčané množstvá a dávkovanie aj ostatných aminokyselín. Je nevyhnutné zamerať sa aj na iné proteínové doplnky s množstvom ďalších výživných látok. Nie sú zárukou len účinného chudnutia, ale predovšetkým zdravého životného štýlu a celkovej vitality. Tieto výživové doplnky potrebujú nájsť oporu aj u kvalitnej, pestrej a vyváženej stravy. 

Podpora imunity

Aj keď nie ste aktívnym športovcom, čerpajte energiu z rôznych preventívnych a regenerujúcich vitamínov na imunitu. Tie zohrávajú kľúčovú úlohu aj pri antikatabolických procesoch. Jedným z nevyhnutných zložiek svalovej bielkoviny je L-glutamín.

L - glutamín

Viac než 60% kostrového svalstva je zložená práve z tejto aminokyseliny. Je dôležitým nosičom dusíka do svalových tkanív. Je produktom neesenciálnej aminokyseliny, kyseliny glutámovej. L-glutamín je fitness doplnkom pre svalovú regeneráciu a vytrvalosť. Účinne zvyšuje hladinu rastového hormónu a pomáha pri obnove glykogénu. Kvalitným proteínom pre ženy sa stáva aj vďaka svojim silným detoxikačným účinkom. Pomáha pri redukčných diétach a pri obnove energie.


L-glutamín je malým, ale nenahraditeľným zázrakom prírody. Športovci sú s ním nadmieru spokojní, pretože má minimálne percento vedľajších účinkov. Jeho denné dávkovanie by malo byť rozdelené na dvakrát. Odporúča sa užívať ho po tréningu a večer pred spaním. 


Pozitívne účinky L-glutamínu na ľudský organizmus:

  • udržiava rovnováhu a upravuje metabolizmus bielkovín
  • zabraňuje tvorbe kyseliny mliečnej vo svaloch
  • chráni ľudské telo pred vyčerpaním a presilením počas tréningov 
  • urýchľuje hojenie rán, zlepšuje funkciu čriev a tvorbu glykogénu v pečeni 

Dávkovanie BCAA:

Jedna dávka ( 1 odmerka/10 g) rozpustíme v 0,25 l vody a užijeme cca pol hodinu pred záťažou, alebo okamžite po športovom výkone. Maximálna denna dávka je 20 g.

Balenie: dóza 300g - 750 ml alebo jednorázové balenie 10 g v rôznych príchutiach

Zloženie: 

  • BCAA (L-leucin, L-izoleucín, L-valín)
  • kyselina citrónová
  • L - glutamín
  • kyselina jablčná
  • regulároty kyslosti
  • beta-karotén
  • D-biotín
  • D-pantotenát vápenatý
  • MCT olej
  • sladidlo sukralóza
  • pyridoxín hydrochlorid
  • aróma

 

Výživové údaje100 g1 dávka 10 g
Energia1611 kJ/ 379 kcal161 kJ/ 38 kcal
Tuky1,9 g0,19 g
Nasýtené mastné kyseliny1,9 g0,19 g
Sacharidy2 g0,2 g
   z toho cukry0,4 g0,04 g
Protein84 g8,4 g
Soľ0,1 g0,01 g

 

 

 

 

 

 

 

Výživové údaje100 g1 dávka 10 gNRV 10 g
L - leucín36 g3600 mg 
L - izoleucín18 g1800 mg 
L - valín18 g1800 mg 
L - glutamín12 g1200 mg 
Biotín100 µg10 µg20%
Vitamín B62,8 mg0,28 mg20%
Kyselina Pantoténová12 mg1,2 mg20%

 

 

 

 

 

 

 

NRV - Nutrient Reference Values/ Nährstoffbezugswerte/ Referenčná výživová hodnota.

 

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.      


Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia