Kategórie
 
 
 
 
 

BCAA PRO - Aminos - rast svalov

0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:AN4B
Výrobca:Aone Nutrition
Aminokyselina BCAA ako športová výživa ovplyvňuje regeneráciu svalov a rast svalov. Výživový doplnok obsahuje esenciálne kyseliny Leucín, Izoleucín a Valín - tvorba proteínov
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
Objem: 250 tbl: 20,00 €
:
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 20 bodov.
Náš odmeňovací systém

BCAA PRO – AMINOS

Aminokyseliny - výživový doplnok


Aminokyselina s rozvetveným reťazcom (BCAA) patrí k výživným doplnkom na rast a regeneráciu svalov. Prijímajú ju predovšetkým aktívni športovci pre dosiahnutie svojich fitness a bodybuilding cieľov. Ide o skupinu troch z ôsmich esenciálnych aminokyselín. Sú nevyhnutné pri tvorbe proteínu. Leucín, izoleucín a valín ovplyvňujú priebeh syntézy bielkovín. 

Leucín

Leucín dopĺňame stravou alebo rôznymi výživnými fitness doplnkami. Je to štvrtá najviac zastúpená aminokyselina v kostrovom svalstve. Užívanie proteínov na cvičenie s obsahom leucínu minimalizuje rozpad svalových bielkovín. Zmierňujú sa aj prejavy svalovej horúčky. Niekoľkonásobne viac ovplyvňuje syntézu bielkovín než akákoľvek iná aminokyselina.
Zameriavame sa na prirodzenú L-formu, teda prijímanú stravou alebo kvalitnými výživovými doplnkami. 

Leucín je významnou zložkou proteínov na objem svalovej hmoty. Leucín aktivuje spojenie, ktoré stimuluje anabolické procesy v ľudskom tele. Ide o spojenie mTor. Najčastejšie sa charakterizuje ako aminokyselinový senzor bunky citlivý na hladinu leucínu. Aktivácia spojenia má významnú úlohe pre rast a regeneráciu svalov. Aktiváciu ovplyvňuje aj hladina adenozín trifosfátu (ATP). Leucín získavaný zo surovej stravy má najväčší podiel v klíčených strukovinách, ako napríklad šošovica, cícer a adzuki. Zdrojom leucínu je tiež listová zelenina, tekvicové a slnečnicové semiačka, vlašské orechy, mandle a kešu. Ako výborný doplnok stravy pre ženy sa odporúča konzumovať v dennej dávke 46 g. U mužoch je to približne 56 g. 

Leucín má pre ľudský organizmus tieto priaznivé účinky 

  • ochraňuje, regeneruje a posilňuje svalové vlákna
  • podporuje správnu hladinu cukru v krvi
  • udržiava rovnováhu dusíka v tele
  • Podporuje tvorbu rastového hormónu
  • Je výborným spaľovačom tukov 
  • Priaznivo vplýva na kĺbové väzivá
  • Podporuje koncentráciu, eliminuje stres a únavu 

Izoleucín

Izoleucín ako vetvená aminokyselina sa do tela dostáva buď z potravinových zdrojov alebo rôznych výživových doplnkov na objem. Je rýchlym zdrojom energie, regeneruje svalové tkanivá a zlepšuje celkovú vytrvalosť. Reguluje hladinu cukru v krvi. Podieľa sa na tvorbe hemoglobínu. Zdrojom izoleucínu môže byť aj sójová bielkovina, kuracie mäso, vajcia, ryby, šošovica, kešu a cícer.

Valín

Valín ako tretia z BCAA aminokyselín sa nielenže vyskytuje v proteínoch na cvičenie pre objem svalstva, ale pomáha aj pri regenerácii a ochoreniach pečene a žlčníka. Podporuje rovnováhu dusíka v tele. Možno ho získavať z mliečnych produktov, obilnín, z mäsa alebo aj zo sójovej bielkoviny. 

Prostredníctvom kondičných tréningov je dôležité zabezpečiť nielen udržiavanie svalovej hmoty, ale aj predchádzať únave a vyčerpaniu. Významnú úlohu tak zohráva aj vitamín B6 v daných proteínových produktoch.   

Vitamín B6

  • Ovplyvňuje rast a vývoj kostry
  • Ovplyvňuje metabolizmus červených krviniek
  • vitamín je v tele udržiavaný malým počtom tkanív. Približne 60% dennej dávky sa vylúči do 24 hodín 
  • nachádza sa vo svaloch, pečeni a nervovom tkanive
  • je zdrojom energie a odolnosti voči stresu
  • získavame ho z červeného a kuracieho mäsa, celozrnných výrobkov, zemiakov, strukovín a z orechov 

Dávkovanie:

5 - 10 tabliet podľa potreby užiť pol hodinu pred výkonom alebo po výkone

Balenie: 250 tabliet, 500 tabliet, alebo sáčok 100 tabliet

 

Zloženie

zmes BCAA (L-leucín, L-izoleucín, L-valín), vaječný proteín, pivné kvasinky, fosforečnan vápenatý a horečnaté soli potravinových mastných kyselín (protihrudkujúce látky), Dpantotenát vápenatý, pyridoxin HCl

Výživové údajena 100 g5 tabliet (1 dávka)NRV*
Energia335 kcal / 1395 kJ16.75 kcal/ 70 kJ 
Bielkoviny80 g4 g 
Sacharidy4 g0,2 g 
Tuky3 g0,15 g 
L-Leucín40 g 2000 mg 
L - Izoleucín20 g1000 mg 
L - Valín20 g1000 mg 
Kyselina pantoténová60 mg3 mg50%
Vitamín B6 / Pyridoxín14 mg0,7 mg50%

 

 

 

 

 

 

 

 

* % NRV = Referenčná výživová hodnota na 1 porciu

 

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia