Kategórie
 
 
 
 
 

Carnivita - L carnitin

Carnivita - L carnitin
zväčšiť obrázok
Novinky
Ušetríte: 17 %
výživové doplnky
l carnitin
vitamín B
vitamín C
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:PX13
Výrobca:Provitex
Výživový doplnok Carnivita má hlavnú zložku L carnitin a množstvo potrebných vitamínov pre zdravé a silné telo: vitamín C, vitamín E, vitamíny skupiny B
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
21,00 € Cena: 17,40 €
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 17 bodov.
Náš odmeňovací systém

Carnivita

L carnitin


Multivitamínový komplex vyvinutý pre celkové posilnenie tela treba pravidelne užívať ako doplnok ku kvalitnej a vyváženej strave. Bohaté spektrum účinných látok dodáva telu aj L-karnitín. Je zlúčeninou, ktorá v ľudskom organizme vzniká v pečeni a obličkách. Celkový podiel L-karnitínu v tele závisí od činnosti aminokyselín lyzín a metionín. Syntézu L-karnitínu ovplyvňuje pôsobenie vitamínu C a vitamínov skupiny B. L-forma karnitínu je biologicky aktívna, prírodná.

Karnitín

 Karnitín má významnú funkciu pri energetickom zásobovaní tela. Ľudský organizmus je schopný produkovať karnitín len vo veľmi malom množstve. V období 18.veku života dosahuje tvorba karnitínu maximálne hodnoty. Približne po 45.veku života sa produkcia karnitínu v tele úplne zastaví. S tým úzko súvisí aj celkové oslabenie a vyčerpanie organizmu. Kvalitnou doplnkovou prevenciou na podporu optimálneho podielu karnitínu v tele sú výživné multivitamínové komplexy. 


L-karnitín je v ľudskom tele značne zodpovedný aj za ukladanie telesného cukru. Karnitín podporuje prirodzené ukladanie glykogénu  vo svaloch. Má tak priaznivý dopad na regeneráciu a zväčšovanie objemu svalstva. Je účinným doplnkom k strave pre športovcov a ľudí s aktívnym spôsobom života.
L-karnitín podporuje prenos tukov do bunkových mitochondrií. Suplementy karnitínu sú tak účinné spaľovače tukov. Pre zvýšenie účinkov karnitínových vitamínových komplexov treba aj pravidelne cvičiť a vyvážene sa stravovať.

Carnitin má významné anabolické účinky. Na základe výskumných zistení je karnitín účinnou zložkou pre zvýšený prietok krvi v organizme. Tak sa do svalových vlákien dostávajú potrebné výživné látky a dostatočné množstvo kyslíka. Uvoľňuje oxid dusnatý, respektíve obmedzuje jeho oxidačné pôsobenie. 
Je prospešným vitamínom krásy. Podporuje zdravý rast vlasov. Vyživuje vlasové folikulum, a preto je obsiahnutý aj v kvalitnej vlasovej kozmetike. Účinky karnitínu sa často skloňujú aj v súvislosti s celkovou činnosťou mozgu. Acetyl l-karnitín podporuje správnu funkciu nervového systému a je významným stimulátorom dlhovekosti.

Vitamín C

V moderných vitamínových komplexoch má významné zastúpenie vitamín C ako účinný antioxidant. Prírodný vitamín C prispieva k podpore imunitného systému a celkovej vitality tela. Využíva sa pri liečbe kardiovaskulárnych ochorení a je rovnako prospešným vitamínovým doplnkom pre zdravú pokožku a pleť. Prispieva k tvorbe kolagénu, minimalizuje nevzhľadné vyrážky, akné a urýchľuje hojenie rán.


Je významnou doplnkovou prevenciou pri nádche a rôznych prejavoch alergie. Dokáže účinne hojiť aj rany po popáleninách a zraneniach. Spevňuje kostí, posilňuje chrupavky, väzivá a zubnú sklovinu. Priaznivo vplýva na udržiavanie optimálnej hladiny cholesterolu a cukru v krvi. Je významným spaľovačom tukov pri redukčných diétach. Jeho najväčšie zastúpenie je v tropickom ovocí, zelenine, mäse a celozrnných výrobkoch. 


Nedostatok vitamínu C sa v ľudskom tele prejavuje:

 

  • Celkovou únavou, vyčerpanosťou a malátnosťou
  • Bolesťami a opuchmi kĺbov 
  • Problémami s trávením
  • Chudokrvnosťou
  • Kožnými ochoreniami
  • Vypadávaním zubov a zvýšeným krvácaním ďasien 

Dávkovanie:

 3x1 tabletu rozžuť pred jedlom

Balenie: 90 tabliet

Zloženie:

Účinná látkav 1 tableteODD
L carnitin333,3 mgn.m
Vitamín C20 mg25,00%
Vitamín B36 mg37,50%
Vitamín E3,33 mg27,77%
Vitamín B52 mg33,33%
ß - karotén1,6 mgn.m.
Vitamín B60,66 mg47,61%
Vitamín B20,53 mg38,09%
Vitamín B10,47 mg42,42%
Folát66,66 mcg33,33%
Biotín50,00 mcg11,1%
Vitamín B120,33 mcg13,33%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODD: odporúčaná denná dávka

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia