Kategórie
 
 
 
 
 

Organic Goji Powder (Energy), 100g

Organic Goji Powder (Energy), 100g
zväčšiť obrázok
Ušetríte: 7 %
goji
výživový doplnok
srdce
trávenie
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:EN130
Výrobca:ENERGY
Goji (Kustovnica čínska) - ručný zber. Je to výborný výživový doplnok , ktorý pozitívne vplýva na imunitu, srdiečko, trávenie, zrak či kožné problémy
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
21,90 € Cena: 20,40 €
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 20 bodov.
Náš odmeňovací systém

Organic Goji Powder - Kustovnica čínska

Doplnky výživy

Goji alebo kustovnica čínska, má síce mnoho iných názvov, no účinky vždy rovnaké – je jednou z najcennejších rastlín vo svetovom meradle. Táto významná rastlina pochádza z Číny a ponúka nám široké spektrum zdravia ukrytého vo svojich plodoch.

Goji účinky

– tie by sa dali rozdeliť do niekoľkých väčších skupín, pretože kustovnica má skutočne široké spektrum priaznivých účinkov na rôzne časti ľudského organizmu.

  • Imunita – ak vás trápi oslabená imunita, goji je tou najsprávnejšou rastlinkou na posilnenie imunity - obsahuje prirodzené vitamíny na imunitu. Je mimoriadne silným antioxidantom, chráni organizmus pred voľnými radikálmi. Posilňuje celý imunitný systém, jej účinné látky pomáhajú pri vylučovaní toxínov z tela, odstraňuje ťažké kovy. Zázračné bobule goji sa osvedčili pri onkologických ochoreniach – dokážu zabraňovať alebo spomaľovať rast nádorov, tiež sa zistili ich priaznivé účinky po chemoterapii – eliminujú jej negatívne vplyvy.
  • Srdcovo-cievny systém – antioxidanty obsiahnuté v plodoch rastliny kustovnice čínskej veľmi priaznivo vplývajú na srdce a krvný tlak. Dlhodobo sa užívajú pri chorobách srdca, pri chorobách srdca a ciev, upravujú dýchavičnosť, optimalizujú búšenie srdca. Goji semienka majú silu upravovať vysoký krvný tlak a s ním spojené ochorenia. Ak vás trápia srdcovo-cievne ochorenia, pri dlhodobom užívaní goji zbadáte výrazné zlepšenie. Podporujú krvný obeh, čím zabraňujú tvorbe krvných zrazenín. Okrem toho upravujú i hladinu cukru a znižujú vysoký cholesterol.
  • Kožné ochorenia – antioxidanty a vitamíny nachádzajúce sa v plodoch goji nechránia len srdce či imunitu, výrazne podporujú i náš zrak. Ich konzumácia pomáha predchádzať vzniku šedého zákalu, čo je časté ochorenie očí. Goji má všeobecne priaznivé účinky na zrak – zlepšuje videnie, odstraňuje pocit unavených očí, zostruje videnie a spomaľuje makulárnu degeneráciu. Okrem očí nám bobule goji dokážu dopriať ochranu našej pokožky pred starnutím a pred vplyvom voľných radikálov. Pevné, pružné, zdravé a lesklé vlasy nebudú vďaka goji už len snom.
  • Trávenie – či chudnutie – goji je vynikajúcim pomocníkom, ak uvažujete, ako rýchlo schudnúť. Jeho zloženie potláča chuť na sladké a navodzuje pocit sýtosti. S goji sa myšlienka ako schudnúť stáva reálnejšou, preukázateľne urýchľuje úbytok hmotnosti. Navyše počas diéty je goji schopné zabezpečiť dostatok živín, ktoré organizmus potrebuje k správnemu fungovaniu. Kustovnica čínska podporuje vstrebávanie vápnika v organizme, čím urýchľuje dostavenie jeho pozitívnych účinkov.
  • Energia – jeden z najsilnejších účinkov kustovnice je práve dodanie potrebnej energie. Goji je vynikajúcim pomocníkom tak pri akútnej, ako i chronickej únave, telu dodáva potrebnú silu, energiu a výdrž. Vylučovaním toxínov z tela podporuje jeho správne fungovanie a znižuje pocit únavy. Kustovnica čínska podporuje fyzickú i psychickú výdrž organizmu, čo súvisí najmä s jej skvalitňovaním krvi. Výrazne ju okysličuje, čím zvyšuje koncentráciu a energiu organizmu i zlepšenie pamäti. Na druhej strane goji podporuje zdravý spánok, pomáha pri poruchách spánku a nespavosti. Goji sa osvedčilo pri znižovaní stavov úzkosti, napätia a stresu, pôsobí uvoľňujúco. V neposlednom rade pozitívne pôsobí na libido mužov i žien.
  • Kľúč k večnej mladosti, tak je nazývané toto zázračné ovocie v krajine svojho pôvodu. Je veľmi bohaté na živiny, najmä na vitamín C, goji obsahuje až 400x viac tohto vitamínu ako pomaranče. Ďalej obsahuje celú škálu vitamínov B – vitamín B1, B2, B6, vitamín mladosti – E. V maličkých bobuliach nájdeme až 18 druhov aminokyselín, z nich je až 8 nachádzajúcich sa v kustovnici čínskej pre náš organizmus nenahraditeľných.
  • Okrem vitamínov a aminokyselín obsahuje samozrejme i veľké množstvo minerálov a stopových prvkov, najmä vápnik, železo, meď, selén, zinok a fosfor. V bobuliach sa nachádzajú i karotenoidy – látky vyznačujúce sa sýtou farebnosťou – od oranžovej až po hnedočervenú. Sú to rastlinné antioxidanty, ktoré organizmu prinášajú výrazný zdravotný prospech. Antioxidanty ukryté v kustovnici zodpovedajú za neutralizáciu voľných radikálov, čím spomaľujú starnutie organizmu. Voľné radikály sú tiež zodpovedné za vznik rakovinových buniek, preto kustovnica čínska ich neutralizáciou výrazne pomáha i pri vzniku onkologických ochorení.

Táto zázračná rastlina vďačí za svoje objavenie Číňanom, ktorí jej účinky poznajú už stáročia. I v Tibete ju už stáročia používajú ako súčasť medicíny, tam ju označujú aj ako kľúč k večnej mladosti. Vyskytovala sa najmä v himalájskej oblasti. V tradičnej tibetskej a čínskej medicíne má goji svoje stále miesto doteraz a využíva sa veľmi často ako liek na mnohé neduhy. Goji je ker dorastajúci do výšky zhruba 2 metre, bobule sú nápadne podobné šípkam. Majú červenú farbu, oválny tvar a veľkosť do 3 centimetrov. Zvláštnosťou je, že pri styku s pokožkou plody sčernejú. Práve to je dôvod, prečo sa goji nezbiera ručne – plody sa zbierajú striasaním na plachty, neskôr sa dlho sušia v tieni. Dnes sa goji pestuje už aj v Európe a Severnej Amerike.

Príjem plodov goji musí byť dlhodobý.

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 

Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.
 

 

 


Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia