Kategórie
 
 
 
 
 

Premeňte svoje sny na skutočnosť a už sa viac netrápte s nadbytočnými kilami! Pritom to nie je vôbec náročné, stačí si osvojiť zdravý spánkový biorytmus a vedieť, čo robiť pár hodín pred uložením do postele. Naše telo potrebuje pokojný, neprerušovaný spánok po dobu 6 až 8 hodín. Spime pri absolútnej tme, bez akejkoľvek zapnutej technológie a v dobre vyvetranej miestnosti.

Pre zdravý spánok si treba ozrejmiť aj to, čo môžeme a čo je priam zakázané konzumovať 1,5 až 2 hod. pred spaním. Najväčšiu záťaž svojmu telu spôsobujeme mastnými, tučnými jedlami, keďže nadbytočný tuk si naše telo v spánku ukladá a nepremieňa ho na energiu. Chudnutie v spánku  závisí od príjmu bielkovín na večeru. Tie napomáhajú odbúravať tuky, zlepšujú regeneráciu svalstva, dodávajú potrebnú energiu na to, aby ste sa ráno rýchlo naštartovali.

Ako je to s cvičením pred spaním? Rovnako ako aj so všetkými náročnými aktivitami – na večer už treba spomaliť a ísť spať čo najviac oddýchnutí a pokojní. Vyhýbame sa taktiež jedlám s vysokým obsahom cukru a kofeínu, nahrádzame ich bylinnými prípravkami na upokojenie (levanduľa, rakytník, harmanček). Pred spaním naše telo nezaťažujeme ani jedlami bohatými na vlákninu. Tá zväčšuje objem žalúdka, negatívnym dôsledkom môže byť nevoľnosť a nadúvanie. Ani proteínové doplnky na večer nepresahujú dávku 30 g v prášku – rýchlo dať si koktail a ísť chudnúť v spánku!

 
 

Psyllium Star

Psyllium Star
zväčšiť obrázok
Ušetríte: 9 %
skorocel kopijovitý
výživové doplnky
vláknina
redukčná dieta
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:SL107
Výrobca:Starlife
Vláknina pomáha pri redukčnej diéte, napraviť črevnú mikroflóru. Výživový doplnok Psyllium Star obsahuje výťažky z liečivej byliny skorocel kopijovitý
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
23,00 € Cena: 21,00 €
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 21 bodov.
Náš odmeňovací systém

PSYLLIUM STAR - skorocel

Výživové doplnky

Psyllium Star je prípravok, kde významnou rastlinnou zložkou je Plantago ovata (skorocel kopijovitý). Pomáha pri nedostatočnom trávení, ktorého sprievodnými znakmi sú aj bolesti brucha, nafúknuté brucho, kŕče v bruchu a bolesti žalúdka. Neliečené problémy môžu viesť k vážnym poruchám zdravia, ako napríklad žalúdočné vredy, zápal žalúdka až k rakovine žalúdka. Upokojujúco pôsobia na hladkú svalovinu rastlinné preparáty.

Psyllium Star svojou rastlinnou zložkou účinne napomáha:

  • podporovať trávenie a črevné funkcie
  • pomáha udržiavať zdravé črevá
  • je vhodný v tehotenstve
  • vhodný pri problémoch so žilovou pleteninou v konečníku
  • predchádza zápche
  • znižuje vstrebávanie cukru a tuku behom trávenia, čím minimalizuje príjem kalórií
  • napomáha pri hemoroidoch 

Skorocel

Skorocel sa tiež používa na všetky ochorenia dýchacích orgánov, najmä na silné zahlienenie, kašeľ, čierny kašeľ, pľúcnu astmu, dokonca na pľúcnu tuberkulózu. Švajčiarsky prírodný liečiteľ kňaz Kunzle, samouk a znalec veľkej liečivej sily všetkých našich rastlín, píše: „Používa sa celá rastlina - koreň, stvol, klas, semená a všetky jej druhy. Tak ako žiadna iná rastlina prečistí krv, pľúca a žalúdok, je preto dobrá pre každého málokrvného alebo so zlou krvou, slabými pľúcami a obličkami, pre toho, kto je bledý, má vyrážky, lišaje alebo kto pokašláva, je zachrípnutý, chudý ako koza, aj keby ho do masla ponoril. Pomáha slabým deťom, ktoré napriek dobrej strave sotva sa udržia na nohách!"

Skorocel je vynikajúci prostriedok na rany. Zbiera sa kopijovitý list, ktoré sa môžu konzumovať aj čerstvé, umyté. Raz sa jeden roľník poranil na poli akýmsi nástrojom, odtrhol čerstvý list skorocelu, rozmliaždil ho a priložil na ranu. Napriek tomu, že list nebol umytý, nevznikol žiaden zápal. Čerstvé, pomliaždené listy pomáhajú pri tržných a sečných ranách, pri pichnutí osou, dokonca aj pri pohryzení besným psom, jedovatým hmyzom a hadom, keď niet nablízku lekára. V jednej starej knihe o liečivých rastlinách sa píše: „Keď ropuchu poštípe pavúk, ponáhľa sa ku skorocelu. Ten ju vylieči." Ľudia tiež vkladali listy do topánok, pretože verili, že im uľaví od bolesti.

Na zápalové a vredové ochorenia žalúdka sa používa aj špeciálna zmes pripravená zo skorocelu, repíka, nátržníka a orecha. Pre zvýraznenie účinku sa kombinuje skorocelová droga s podbeľom, feniklom, prvosienkou a tymiánom. Skorocel obsahuje až 2 % glykosidu aukubínu, flavonidy, enzýmy invertín, emulzín, sliz, pektínové látky, triesloviny, saponíny, horčiny a kyselinu askorbovú. Obsahuje aj minerálne látky, predovšetkým kyselinu kremičitú, soli vápnika a draslíka. Semená majú podobné zloženie, niektoré komponenty sú obsiahnuté vo väčšom množstve.

Používa sa tiež ako čaj, ktorý uľahčuje odkašliavanie a uvoľňuje hlieny. Je vhodným doplnkom pre chudokrvných a slabých ľudí, podáva sa aj pri hemoroidoch, zápale obličiek a močového mechúra, pri krvavom močení.

Dávkovanie:

2 kapsuly denne, potrebné zapiť dostatočným množstvom vody. Neodporúčame užívať pred spaním.

Obsah balenia: 60 kapsúl

Cena: Závisí od spôsobu pestovania a spracovania rastlinnej zložky

Zloženie: Plantago Ovata (skorocel, semeno, šupky) 500 mg

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 

Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia