Kategórie
 
 
 
 
 

Silica Star - praslička roľná

Silica Star - praslička roľná
zväčšiť obrázok
Ušetríte: 7 %
praslička roľná
zápal močových ciest
obličkové kamene
výživové doplnky
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:SL118
Výrobca:Starlife
Praslička roľná a jej extrakt na zápaly močových ciest. Pomáha predchádzať zaťaženiu obličiek - obličkové kamene, močové kamene - výživový doplnok
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
29,00 € Cena: 27,00 €
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 27 bodov.
Náš odmeňovací systém

SILICA STAR - praslička roľná

Doplnky výživy

Silica Star je prípravok s obsahom rastlinnej zložky, prasličky roľnej, ktorá účinne napomáha v boji proti baktériám napádajúcim močový trakt. Zápaly močových ciest sú po zápaloch dýchacích ciest druhými najbežnejšie sa vyskytujúcimi bakteriálnymi infekčnými ochoreniami. Problémy sa môžu dostaviť aj pri nadmernom zaťažení obličiek, ktoré môžu potrápiť obličkové kamene. Prejavuje sa to častým močením, bolesťou v ľavom boku, prítomnosťou krvi v moči, bolesťami obličiek, opuchnutými členkami či očami. Nepríjemným býva aj zápal obličiekmočové kamene.

Silica Star vďaka extraktu z prasličky napomáha:

  • udržiavať správnu funkciu močového ústrojenstva
  • správnemu fungovaniu obličiek
  • vyživuje pleť
  • dodáva pevnosť a pružnosť vlasov, nechtom a kostiam

Kremík obsiahnutý v prasličke je vhodným doplnkom pre výstavbu kolagénových a elastínových vlákien, ktoré podporujú dobrý stav kostí a kĺbových chrupaviek. Praslička je označovaná ako najdostupnejší zdroj prírodného kremíka. So zvyšujúcim sa vekom ubúda množstvo kremíka v organizme, a to sa prejavuje aj na pleti, ktorá je menej pružná, suchá a vráskavá. Vlasy a nechty sa lámu a štiepia. Doplnením tejto optimálnej formy organického kremíka dochádza k významnej podpore kvality vlasov, nechtov a kože.

Praslička roľná je množstvom ľudí považovaná len za burinu. Je však omnoho viac a slúži ako ľahko dostupný prírodný liek. Rastie skoro v celej Európe a Ázii (okrem trópov), a tiež vo veľkej časti Severnej Ameriky. Praslička rastie na hlinitých až piesočnatých, trvale mokrých pôdach od nížin až po podhorské pásmo. Nájdeme ju na okrajoch mokradí, násypov, kanálov a potokov, na vlhkých poliach, drenážovaných miestach, na tienistých okrajov lesov. Hlavnou účinnou látkou je kyselina kremičitá, ktorá ľahko preniká do moču, kože a slizníc. Okrem toho obsahuje aj saponín equisetonín, flavonoidy luteolín, izokvercitrín, organické kyseliny, živicu a iné látky.  Z prasličky roľnej zbierame vňať a to len rozkonárené (listnaté) zelené jalové letné stonky. Nevytrhávame ich, ale odrezávame a sušíme pozorne pri teplote do 40 °C v tenkých vrstvách bez obracania, aby sa nepolámali a zachovali si pôvodnú farbu. Nestlačené uschovávame dobre uzavreté a chránime pred svetlom a vlhkom. Okrem nej existujú ešte mierne jedovaté druhy, a to praslička močiarna a praslička lesná. Sústreďuje sa na miestach, kde prebiehajú hojivé procesy.

Účinky prasličky roľnej:

  • zlepšuje vylučovaciu schopnosť obličiek
  • používa sa pri zápalových ochoreniach močového mechúra
  • pri obličkových kameňoch
  • pri chorobách z narušenej látkovej výmeny
  • regeneruje spojivové tkanivá
  • zastavuje všetky druhy krvácania

Odvar zvonku sa používa na preplachovanie nosovej dutiny pri nádche, alebo náchylnosti na krvácavosť a na omývanie, alebo obklady pri kožných chorobách. Omývaním prasličkovým záparom alebo kúpeľmi z prasličky sa liečia hnisavé zápaly nechtového lôžka, otvorené rany na nohách, kostižer, rozjatrené staré rany, rakovinové nádory, ostrohy na päte, fistuly, zápal vlasových korienkov, rozličné druhy lišajov a lupus (tuberkulóza kože). Nové výskumy potvrdzujú, podľa rakúskeho biológa Richarda Willforta, domnienku, že dlhodobejším užívaním záparu prasličky sa zabrzdí rast zhubných rakovinových nádorov (tumorov), až napokon zmiznú. Týmto spôsobom sa liečia dokonca aj polypy v podbruší alebo v konečníku, ako aj zápaly mazových vačkov. V oboch prípadoch sa liečenie podporuje parnými obkladmi a sedacími kúpeľmi. Parné obklady pomáhajú aj pri kŕčových bolestiach žalúdka, pri pečeňových a žlčníkových záchvatoch a pri bolestivom zastavení krvi (stáza), ktoré svojím tlakom smerujúcim nahor ovplyvňuje činnosť srdca.

Každý človek by mal približne od 40. roku života vypiť jednu šálku čaju z prasličky denne a choroby ako reumatizmus, dna a nervové bolesti sa mu úplne vytratia a  bude žiť zdravší a krajší život.

Dávkovanie: 1 kapsula 2 x denne

Obsah balenia: 60 kapsúl

Cena: Závisí od spôsobu pestovania a spracovania rastlinnej zložky.

Zloženie: Equisetum arvense (praslička roľná, byľ) 440 mg.

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia