Kategórie
 
 
 
 
 

Stamimax energy bar - proteinové tyčinky

0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:AN43A
Výrobca:Aone Nutrition
Proteinové tyčinky Stamimax sú výživové doplnky určené pre doplnenie energie aj pre športovcov. Hlavná zložka je ovos či palmový olej, ponuka rôznych príchuti
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
Príchuť: brusnica, Objem: 1 tyčinka: 1,66 €
:
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 1 bodov.
Náš odmeňovací systém

StamiMax – Energy Bar 

Proteínové tyčinky


Celozrnné výživové doplnky k strave sú pri odporúčaných denných dávkach vhodné na konzumáciu pre športovcov. Energetické karbohydrátové tyčinky si musia zachovať predovšetkým svoju optimálnu nutričnú hodnotu a poskytnúť telu účinný zdroj energie aj pri zvýšenej fyzickej záťaži. Vyvážený podiel ovsa a ovsených vločiek v kombinácii s palmovým tukom bio nie je síce náhradou pestrej a vyváženej stravy, ale výživným doplnkom na posilnenie svalstva a celkovej imunity organizmu.

Ovos siaty

Jednou z najvýživnejších obilnín je ovos siaty. Ide o jednoročnú obilninu s vysokou znášanlivosťou zrážok, no menšou na teplo. Najvhodnejšie podmienky na pestovanie tejto kultúrnej obilniny sú chladné a daždivé oblasti v Európe a v Amerike. Ovos siaty sa vyznačuje vysokým steblom vo výške približne 1m. Má úzke listy a kvety zoskupené v metline z kláskov. Plodom tejto obilniny je zrno. Ovos patrí k výživným zdrojom bielkovín, uhľohydrátov a tukov. 


Vytvára ochrannú vrstvu na sliznici žalúdka. Je účinným doplnkom k strave vo forme celozrnných tyčiniek pre zlepšenie trávenia. Chráni tráviaci trakt pred infekciami a zápalmi. Priaznivo vplýva na udržiavanie optimálnej hladiny cholesterolu a krvného tlaku. Pomáha pri chudnutí, je teda vhodným vitamínovým komplexom pri redukčných diétach. Podporuje filtračnú schopnosť obličiek. Je účinným prostriedkom na posilnenie organizmu pri únave a vyčerpaní. Zlepšuje mentálne zdravie, minimalizuje depresívne sklony a náladovosť.

Je vitamínom zdravia a krásy. Používa sa pri liečbe kožných ekzémov a zápalov. Ovos je dostupný aj vo forme výživných vločiek na raňajky. Ovsené vločky sa čoraz častejšie pridávajú aj do polievok a rôznych omáčok ako zdravšia alternatíva na zahusťovanie. Ovsené vločky vznikajú naparením zŕn a roztlačením medzi špeciálne hladké oceľové valce. Potom sa tieto malé kúsky ovsených zŕn sušia. 

Proteíny a chudnutie

Ovsené vločky sú výborný pokrmom na chudnutie. Zamedzujú ukladaniu tukov a predlžujú pocit zasýtenia. Vďaka účinkom obsiahnutých vo vláknine skvalitňujú celkový priebeh trávenia. Obsahujú polysacharidy, a tak sa stávajú účinným zdrojom energie.


Celozrnné výživové doplnky s ovseným extrudátom sú zdrojom rastlinných bielkovín. Podporujú zvyšovanie svalovej hmoty a zahájenie metabolických procesov. Sú bohatým zdrojom vitamínov B, E a K. Sú vhodné k príprave jednoduchých a výživných raňajok. Do svojich jedálničkov by ich mali zaradiť aj aktívni športovci a kulturisti. Po raňajkách zabezpečia stredne dlhý účinok zasýtenia (60-90min). Nie sú náročné na prípravu. Najčastejšie sa zalievajú mliekom, alebo sa ich energetická hodnota zvyšuje v kombinácii s čerstvým či sušeným ovocím.

Palmový olej

Obľúbenou energetickou zložkou v celozrnných tyčinkách je aj palmový tuk bio. Je to jeden z celosvetovo najpoužívanejších rastlinných olejov.
Palmový olej jeho výhody a účinné vlastnosti:

  • Ako jedlý rastlinný olej sa získava z oplodia dužiny palmy olejnej
  • Používa sa ako náhrada stužených tukov pre svoj vysoký obsah nasýtených mastných kyselín
  • Oproti živočíšnym tukom neobsahuje takmer žiadny cholesterol
  • Je zdrojom vitamínov A a E
  • Je ľahko stráviteľný
  • Výrazne neovplyvňuje chuť a pach výrobkov
  • Viaže vodu aj bez použitia emulgátorov
  • Je cenovo dostupný
  • Pri vyššom príjme nasýtených mastných kyselín treba organizmus chrániť pred rizikom vzniku cukrovky a nádorových ochorení
  • V domácnosti môžu byť vhodnou náhradou oleje z lokálnych zdrojov (repkový, ľanový, konopný či tekvicový). 

Dávkovanie:

Maximálna dávka: 4 tyčinky denne

Balenie: 1 tyčinka -70g alebo box 18 tyčiniek

Zloženie:

glukózo-fruktózový sirup, ovos a ovsené vločky, palmový tuk bio, hrozienka, pšenica,
kukurica, kyselina L-askorbová, sójový lecitín, škorica, aróma, kyselina jablčná, zvýrazňovač
chutnosti: chlorid sodný, DL-alfa-tokoferylacetát, sladidlo: glykozidy steviolu

Výživová hodnota70 g - 1 tyčinkaNRV
Energia278 kcal/1162 kJ 
Proteiny5,6 g 
Sacharidy42 g 
   z toho cukry22,4 g 
Vláknina3,5 g 
Tuky11,2 g 
Vitamín C160 mg200%
Vitamín E4,2 mg35%

 

 

 

 

 

 

 

 

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia