Kategórie
 
 
 
 
 

Vitamín D3 Star

Vitamín D3 Star
zväčšiť obrázok
Ušetríte: 6 %
vitamín D
vitamín na kosti
výživový doplnok
kĺbová výživa
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:SL136
Výrobca:Starlife
Slnečný vitamín D - pre zdravé kosti a svaly po celý život - vitamín D je potrebné dodávať telu hlavne v zime kedy je málo slnka - výživový doplnok
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
16,00 € Cena: 15,00 €
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 15 bodov.
Náš odmeňovací systém

VITAMÍN D3 STAR

Výživový doplnok

Vitamínyminerály sú súčasťou zdravej výživy. Medzi ich najdôležitejšiu funkciu patrí, že sú významné antioxidanty a podporujú imunitu. Niektoré sú vhodným doplnkom výživy a športovci ich užívajú pre rast svalov a lepší fyzický výkon. Vitamín D3 je vitamín, nazývaný aj kalciferol, ktorý bol objavený v dvadsiatich rokoch minulého storočia a zaslúžil sa o to veľký vitaminológ Enver McCollum. Niekedy sa nazýva slnečný vitamín, pretože si ho organizmus vplyvom slnečného žiarenia dokáže vyrobiť sám.

Funkcie vitamínu D3:

  • udržiava primerané hladiny vápnika a fosforu v krvi
  • preventívne pôsobí proti rakovine hrubého čreva, prsníka a prostaty
  • lieči zápaly kĺbov
  • povzbudzuje štítnu žľazu
  • pôsobí proti osteoporóze
  • pomáha vylučovať toxické látka z tela
  • zvyšuje obranyschopnosť a odolnosť voči ochoreniam

Nedostatok tohto vitamínu

je príčinou únavy a depresie či syndrómu nepokojných nôh. Dlhodobým nedostatkom tohto vitamínu tiež vzniká ochorenie rachtitída. V prvých mesiacoch sa objavuje krivica, ktorá sa môže prejaviť aj ochabnutým svalstvom a nechutenstvom. Zaujímavosťou je, že materské mlieko neobsahuje vitamín D, preto sa deťom podáva vo forme kvapiek. Nedostatkom vitamínu D trpia najmä ľudia s tmavšou pleťou a ľudia, ktorí sa vyhýbajú pobytu na slnku, tiež približne 60 % ľudí trpiacich ochorením cukrovky. Výskumy poukázali na veľmi nízke hladiny vitamínu D u detí, adolescentov, starších ľudí a žien počas obdobia gravidity. Nedostatočná hladina je pravdepodobná aj u ľudí trpiacich na osteoporózu, ochorenie srdca, vysoký tlak, autoimunitné ochorenia, depresie, chronický únavový syndróm, chronickú bolesť a niektoré druhy rakoviny. V takých prípadoch sa vitamín D podáva formou rôznych výživových doplnkov.

Len veľmi málo potravín obsahuje vitamín D. V rastlinných zdrojoch sa takmer nenachádza, bohatším zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu. Obsahujú ho najmä vajcia, plnotučné mlieko, maslo a ryby. Rybí tuk z treščej pečene obsahuje najviac vitamínu D. dostatočné dávky je potrebné dodať najmä v zimných mesiacoch.

Nadbytok spôsobuje

zvýšenú hladinu vápnika v krvi, vracanie a nevoľnosť, strata chuti do jedla a neustály smäd.

Statíny (lieky na zníženie cholesterolu) spomaľujú vstrebávanie tohto vitamínu. Na získanie odporúčanej dávky stačí niekoľkominútový pobyt na slnku.

Dávkovanie: 1 mäkká kapsula denne

Obsah balenia: 60 kapsúl

Cena: Závisí od spôsobu spracovania zložky

Zloženie: Sójový olej, kukuričný olej (nosič), vitamín D (cholekalciferol) 50 µg (2.000 IU, 1.000 % RDA). Želatínová kapsula.

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia