Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Flectopar liečivá náplasť znižuje bolesť a zápal 7 ks

Výrobca: Flector

Flectopar znižujú bolesť a zápal na lokálnu symptomatickú liečbu a krátkodobú liečbu menej bolestivých stavov postihujúcich kĺby, svaly, šľachy a väzivá.

Zobraziť viac

Flectopar liečivá náplasť znižuje bolesť a zápal  7 ks

Bezplatné vrátenie tovaru do 14 dní

Číslo položky

36213843-F118-435E-AEEB-B1A7FB9F54E3

Flectopar liečivá náplasť znižuje bolesť a zápal 7 ks

Obsah Flectopar liečivá náplasť

Flectopar liečivá náplasť znižuje bolesť a zápal  7 ks

Charakteristika Flectopar liečivá náplasť

Liek patrí do skupiny liekov označovaných ako nesteroidové protizápalové lieky (NSAID). NSAID znižujú bolesť a zápal. Používa sa na lokálnu symptomatickú liečbu a krátkodobú liečbu menej bolestivých stavov postihujúcich kĺby, svaly, šľachy a väzivá. Tento liek je určený pre dospelých a dospievajúcich starších ako 16 rokov. 

Dávkovanie Flectopar liečivá náplasť

Dospelí a dospievajúci starší ako 16 rokov:
1 náplasť denne (jedna aplikácia každých 24 hodín) počas čo najkratšej doby (maximálne 7 dní). Ak sa počas odporúčanej doby liečby nedostaví zlepšenie, alebo sa symptómy zhoršia, je nutné poradiť sa s lekárom.

Spôsob použitia Flectopar liečivá náplasť

Náplasť sa musí nalepiť celá na kožu okolo bolestivej alebo opuchnutej oblasti. Náplasť sa môže aplikovať len na celistvú, nepoškodenú kožu. Ak je to nutné, náplasť sa môže zafixovať obväzom s otvorenou štruktúrou tkaniny (vyhnúť sa použitiu vzduchotesných obväzov). V rovnakom čase sa môže použiť len jedna náplasť.

Upozornenie:

Liečivá náplasť sa nesmie nosiť pri kúpaní alebo sprchovaní.
Počas obdobia, keď sa žena snaží otehotnieť a počas prvého a druhého trimestra tehotenstva sa diklofenak nesmie podávať, ak to nie je nevyhnutné. Počas tretieho trimestra tehotenstva je liek kontraindikovaný.
Liek sa smie používať počas dojčenia len na odporúčanie lekára. Nesmie sa aplikovať na prsia dojčiacej matky, ani na relatívne rozsiahle oblasti kože alebo dlhodobo.
Používanie náplasti sa neodporúča deťom a dospievajúcim mladším ako 16 rokov, keďže nie sú k dispozícii dostatočné údaje o účinku a bezpečnosti tohto lieku.
Liek sa musí opatrne používať u starších pacientov, keďže je u nich vyššie riziko vzniku nežiaducich účinkov.
Liek sa nesmie používať u pacientov s aktívnym peptickým vredom.
Náplasť sa musí opatrne používať u pacientov s poruchou funkcie obličiek, srdca alebo pečene, s peptickým vredom alebo črevným zápalom alebo hemoragickou diatézou.
Veľmi zriedkavo (< 1/10 000) sa môže vyskytnúť fotosenzitívna reakcia. Odporúča sa nevystavovať priamemu slnečnému žiareniu ani žiareniu v soláriu, aby sa znížilo riziko fotosenzitivity.
Tento liek obsahuje metylparahydroxybenzoát a propylparahydroxybenzoát, ktoré môžu vyvolať alergické reakcie (možno oneskorené) a propylénglykol, ktorý môže vyvolať podráždenie pokožky.
Ďalšie osobitné upozornenia sú uvedené v SPC (časť 4.4).

Špecifikácia

  • Forma
    Náplasť
  • Typ produktu
    Na bolesť, Na zápal