Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

CICUTA VIROSA GRA HOM CH30, proti generalizovanej primárnej epilepsií, 1x4 g

Výrobca: Boiron

Používa sa na pridružené chorobné stavy a kožné ochorenia.

Zobraziť viac

CICUTA VIROSA GRA HOM CH30, proti generalizovanej primárnej epilepsií, 1x4 g

Bezplatné vrátenie tovaru do 14 dní

Číslo položky

14F37B34-A45E-421D-9E7F-C3A6517E81C9

CICUTA VIROSA GRA HOM CH30, proti generalizovanej primárnej epilepsií, 1x4 g

CICUTA VIROSA GRA HOM CH30, proti generalizovanej primárnej epilepsií

Obsah CICUTA VIROSA GRA HOM CH30:

GRA HOM CH30 1x4 g

Charakteristika CICUTA VIROSA GRA HOM CH30:

PRIDRUŽENÉ CHOROBNÉ STAVY:
Ako podporný prostriedok klasických antikonvulzívnych liekov pri:

• Generalizovanej primárnej epilepsii. „Absencia“- úplne zodpovedá patogenéze Cicuta virosa: krátkodobá strata vedomia (najčastejšie menej ako minútu) bez zmeny tonusu svalstva a teda bez pádu, znehybnenie, uprenosť pohľadu, zášklby v tvári, požuvovanie.

• Čiastočnej epilepsii Bravais - Jasksonovho typu: Krízy, ku ktorým dochádza pri plnom vedomí sú doménou terapeutického účinku Cicuta virosa pod podmienkou, že začínajú na svaloch tváre a šije a následne sa rozširujú i na svaly horných končatín. Často sú prítomné u adolescentov, zvlášť u pubertálnych dievčat. Pokiaľ k nim dochádza zriedka a EEG je bez zmien, spravidla nie sú liečené antikonvulzívnymi liekmi.

KOŽNÉ OCHORENIA:

• Nesvrbivé dermatózy lokalizované predovšetkým v tvári, pokryté nažltlými strupmi: impetigo, indurácie vo fúzoch, impetiginózny ekzém

CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY - POCITY:
Gastrická aura s variabilnou symptomatológiou: prudký šok alebo spazmus, pocit nafukovania v epigastriu; pocit chladu alebo pálivej horúčavy na hrudníku.
Sklony ku mdlobách s pocitom zastavenia srdca.

MODALITY:
Zhoršenie dotykom, kontaktom (kŕče); tabakovým dymom; hlukom. Zlepšenie horúčavou a akonáhle začne pacient jesť.

SPRIEVODNÉ ZNAKY:
Závraty s poruchami videnia a charakteristickým pocitom pohybu alebo poskakovania vizuálnych obrazov; chuť na kriedu alebo iné nejedlé veci (uhlie, surové zemiaky). 

Použitie CICUTA VIROSA GRA HOM CH30:

PRIDRUŽENÉ CHOROBNÉ STAVY:

Generalizovaná primárna epilepsia, krátkodobá strata vedomia (najčastejšie menej ako minútu) bez zmeny tonusu svalstva a teda bez pádu, znehybnenie, uprenosť pohľadu, zášklby v tvári, požuvovanie: predpisuje sa Cicuta virosa 30 CH 5 granúl po každej kríze. Táto metóda môže pomôcť oddialiť krízu a sama o sebe môže byť dostatočná pre vyliečenie tejto malej formy epilepsie. Môže byť tiež predpísané každodenné užívanie Cicuta na vystriedanie klasickej liečby, keď sa po dostatočnej klinickej stabilizácii vysadzujú tradičné antikonvulzívne lieky. Môže sa tak prispieť k prevencii eventuálnych záchvatov typu „grand mal“, ktoré sa môžu vyskytnúť v prípade ložiskovej epilepsie s generalizovanými prejavmi: kŕče začínajú na tvárových a krčných svaloch a sekundárne sa rozširujú na končatiny. „Grand mal“ s intenzívnymi klonickými kŕčmi, úplná strata vedomia a inkontinencia sfinkterov: predpisuje sa Cicuta virosa 15 CH viac či menej opakovane, od jednej dávky denne až po jednu dávku týždenne podľa frekvencie záchvatov a kvality odpovede na skôr predpísanú liečbu. V prípade pokusu o ukončenie klasickej liečby, ktorá sa dodržiava tri až päť rokov po poslednom záchvate, môže Cicuta virosa 15 - 30 CH predpísaná každodenne alebo obdeň, vystriedať klasické antikonvulzívne lieky a prispieť ku zníženiu opätovného prepuknutia choroby.

Čiastočná epilepsia Bravais - Jasksonovho typu: prepisuje sa Cicuta virosa 15 CH 1-3x týždenne počas celej doby puberty. Progresívne sa predlžuje doba medzi dávkami.

KOŽNÉ OCHORENIA:
Predpisuje sa Cicuta virosa 5 - 9 CH, 5 granúl 2 - 3x denne.

Okrem uvedených riedení sa môžu použiť aj iné riedenia, no v takomto prípade je použitie veľmi individuálne a dávkovanie spadá do rúk odborníka – lekára.

Príbalový leták CICUTA VIROSA GRA HOM CH30, proti generalizovanej primárnej epilepsií, 1x4 g

Špecifikácia

  • Forma
    Granulát
  • Riedenie
    CH30