Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

Ibuprofen STADA 200 mg na bolesť a horúčku 20 vrecúšok

Výrobca: Ibuprofen

Ibuprofen 200 STADA  analgetikum je protizápalový a bolesť utišujúci liek. Používa sa na liečbu bolesti a horúčke.

 

Zobraziť viac

Ibuprofen STADA 200 mg  na bolesť a horúčku 20 vrecúšok
  • -26 %

Číslo položky

2EBBA9C9-3824-4999-AA2C-B2CB59E148B1

Ibuprofen STADA 200 mg na bolesť a horúčku 20 vrecúšok

Obsah Ibuprofen 

Ibuprofen STADA 200 mg  na bolesť a horúčku 20 vrecúšok

Charakteristika Ibuprofen 

Ibuprofen, liečivo v lieku, patrí do skupiny liekov, ktoré sa nazývajú nesteroidné protizápalové lieky (NSAID). Tieto lieky pôsobia zmenou spôsobu, akým telo reaguje na bolesť a zvýšenú telesnú teplotu.

Liek sa používa u dospelých, dospievajúcich a detí s telesnou hmotnosťou od 20 kg (vo veku 6 rokov a vyššom) na liečbu:

  • slabej až stredne silnej bolesti,

  • horúčky.

Dávkovanie Ibuprofen 

Dávkovanie deťom a dospievajúcim závisí od telesnej hmotnosti, resp. veku – spravidla 7-10 mg/kg telesnej hmotnosti ako jednotlivá dávka až po maximálne 30 mg/kg telesnej hmotnosti ako celková denná dávka. Dávkovací interval nemá byť kratší ako 6 hodín.

  • 20 kg až 29 kg (deti: 6 až 9 rokov): jednotlivá dávka: 200 mg ibuprofenu, maximálna denná dávka: 600 mg (200 mg 3x denne)
  • 30 kg až 39 kg (deti: 10 až 11 rokov): jednotlivá dávka: 200 mg ibuprofenu, maximálna denná dávka: 800 mg (200 mg 4x denne)
  • ≥ 40 kg (dospievajúci od 12 rokov a dospelí): jednotlivá dávka: 200-400 mg ibuprofenu, maximálna denná dávka: 1 200 mg ibuprofenu

Trvanie liečby: Liek je určený na krátkodobé použitie.
Deti a dospievajúci: ak je potrebné liek užívať dlhšie ako 3 dni, alebo ak sa príznaky zhoršia, je potrebná konzultácia s lekárom.
Dospelí: ak je potrebné užívať tento liek dlhšie ako 3 dni v prípade horúčky alebo dlhšie ako 4 dni v prípade liečby bolesti, alebo ak sa príznaky zhoršia, je potrebná konzultácia s lekárom.

Spôsob použitia Ibuprofen 

Perorálny prášok sa nemusí užívať s tekutinou; prášok sa rozpustí na jazyku a prehĺta sa so slinami. Tento liek možno použiť v situáciách, keď nie sú dostupné žiadne tekutiny. Pacientom s citlivým žalúdkom sa odporúča užívať liek počas jedla.

Upozornenie:

Liek je kontraindikovaný v treťom trimestri tehotenstva. Počas prvého a druhého trimestra sa liek nesmie podávať, pokiaľ to nie je jednoznačne nevyhnutné.
Počas dojčenia sa liek môže používať iba na krátkodobé liečenie bolesti alebo horúčky.
Liek je kontraindikovaný u detí do 20 kg telesnej hmotnosti alebo vo veku do 6 rokov z dôvodu vysokého obsahu liečiva.
Liek je kontraindikovaný u pacientov s ťažkým pečeňovým zlyhaním, ťažkým obličkovým zlyhaním, ťažkým srdcovým zlyhávaním, pri ťažkej dehytratácii.
Inhibítory COX môžu spôsobiť zníženie ženskej plodnosti pôsobením na ovuláciu (reverzibilné, odznie po ukončení liečby).
Možnými nežiaducimi účinkami lieku sú únava a závrat, čo môže mať vplyv na schopnosť viesť vozidlo alebo obsluhovať stroje (najmä v kombinácii s alkoholom).
Nepiť alkohol.

Príbalový leták Ibuprofen 

Špecifikácia

  • Forma
    Prášok
  • Typ produktu
    Na bolesť, Na horúčku