Najlekáreň s.r.o. logo

Vernostný program

Nákupom získavate body

Doprava zadarmo

Pre objednávky nad 39€

0
0 €

Napíšte, čo hľadáte

EPLAN Gázové krytie rán, antiseptické, sterilné 1ks

Výrobca: EPLAN

Antiseptická sterilná utierka (gáza) s regeneračnými, ochrannými a analgetickými účinkami. Univerzálny prostriedok na ošetrenie rán.

Zobraziť viac

EPLAN Gázové krytie rán, antiseptické, sterilné 1ks

Bezplatné vrátenie tovaru do 14 dní

Číslo položky

794A7771-E9E6-4D40-83D8-7B70E48D6A1B

EPLAN Gázové krytie rán, antiseptické, sterilné 1ks

Obsah EPLAN Gázové krytie rán:

EPLAN Gázové krytie rán, antiseptické, sterilné 1ks

Charakteristika EPLAN Gázové krytie rán:

Antiseptická sterilná utierka (gáza) s regeneračnými, ochrannými a analgetickými účinkami. Univerzálny prostriedok na ošetrenie rán. Zdravotnícka utierka s dvojitou vrstvou gázy s rozmermi 16 x 14 cm, ktorá je impregnovaná roztokom Eplan (trietylénglykol, nitrát lantánu, etylkarbitol, glykolán, glycerín) v samostatnom uzavretom obale. Produkt je sterilný.

  • Prvá pomoc, ošetrenie rán, popáleniny I, II, III stupňa odrenín, modrín, iných traumatických poranení kože, hnisavých zápalových ochorení kože a podkožného tkaniva rôznej lokalizácie a etiológie vo všetkých fázach procesu rany. Účinná prevencia sekundárnej infekcie.

  • Poskytovanie lekárskej starostlivosti pre kombinované zranenia mechanickej, tepelnej, chemickej a radiačnej povahy a mikrobiálnej kontaminácie. Gáza Eplan má výrazné antimikrobiálne (baktericídne, bakteriostatické) účinky, ošetrenie rán, regeneračné, lokálne analgetické a ochranné účinky. 

Veľkosť utierky: 16x14 cm

Použitie EPLAN Gázové krytie rán:

Príprava na prácu: Otvorte obal (vrecúško) v záreze a vyberte utierku. Ak je to potrebné, obrúsok rozložte.

  • Popáleniny I a II stupňa, rany na malej ploche, ľahké, povrchné modriny, poranenia, odreniny, odery, praskliny, poranenia chodidiel a iné lézie kože: namažte postihnutú oblasť, liečba sa pravidelne opakuje až do úplného vyhojenia.

Pri značnom poškodení.

  • Popáleniny s oblasťou až do 10% vo všetkých fázach procesu hojenia rán: po otvorení pľuzgierov po spálení, odstránení exfoliačnej nekrotickej epidermy a ošetrení rán antiseptikami (Eplan) sa aplikuje Eplan gáza a zhora sa aplikuje sterilná vložka a zafixujte gázovým obväzom (štandardný obväz). V prvých dňoch liečby sa obväzy menia niekoľkokrát denne. Následne sa obväzy v závislosti od stavu rany menia po 1 dni.

  • Purulentné nekrotické rany, preležaniny atď. vo všetkých fázach procesu hojenia rán: po ošetrení rany antiseptickými roztokmi (Eplan) naneste Eplan gázu na poškodený povrch a pripevnite ho ľahkým obväzom (gázová bandáž). Ošetrenie sa vykonáva denne alebo každý druhý deň v závislosti od stavu rany.

Poznámka:
1) V prípade neprítomnosti antiseptík sa rana ošetrí gázou Eplan.
2) V prípade potreby použite (položte na ranu) niekoľko utierok Eplan.
3) Gázy Eplan sú atraumatické, pri výmene obväzov sa nelepia na rany. 

  • V prípade chemických popálenín: v prípade pary, aerosólu, tuhých a kvapalných chemických ekotoxických látok (napríklad v teréne: jedovatá rastlina boľševník). Ak je to možné, opláchnite toxickú látku vodou a ranu osušte sterilnou gázou (obväz alebo iný improvizovaný materiál), ošetrite postihnutú oblasť gázou Eplan. Na poškodený povrch sa nanesie gáza Eplan a fixuje sa ľahkým obväzom. Aplikácia sa vykonáva denne alebo každý druhý deň v závislosti od stavu rany.

  • Ochrana pokožky pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami; od chemikálií, spálenie od slnka: s gázou Eplan ošetrite otvorené plochy pokožky (tvár, ruky) tenkou vrstvou.

  • Odstránenie opuchov a svrbenie kože uštipnutím hmyzom (komáre, vosy, včely): gázou Eplan natrite (namočte) miesto uštipnutia.

  • Natiahnutie a zápal väzív: gáza Eplan sa položí na poškodený povrch a zafixuje sa ľahkým obväzom. Mení sa denne alebo každý druhý deň v závislosti od stavu poranenia.

  • Pustulárne choroby, akné vulgaris atď.: Poškodený povrch ošetrite gázou Eplan. Liečbu pravidelne opakujte až do úplného vyhojenia. Ak je to potrebné, rozstrihnite gázu na časti a postupne (denne alebo každý druhý deň) ich naneste na ranu a zafixujte lepiacou páskou.

Upozornenie: Nepoužívať pri precitlivelosti na jednotlivé zložky.

Príbalový leták 

Špecifikácia

  • Forma
    Náplasť
  • Druh
    Krytie na rany