Charakteristika: Dojčenské mlieko Hami 0+ je vhodnou voľbou počiatočnej mliečnej dojčenskej výživy, keď vaše bábätko už nie je alebo nemôže byť plne dojčené. Dojčenské mlieko Hami 0+ je prvé, ktoré kombinuje:
-
Lactofidus, proces inšpirovaný prirodzenou fermentáciou mlieka,
-
prebiotickú vlákninu GOS/FOS – Unikátna zmes oligosacharidov scGOS/lcFOS napodobňuje funkciu oligosacharidov materského mlieka. Tie sú využívané črevnou mikroflórou vášho dieťaťa.
-
potrebné živiny
Značka Hami získala v roku 2016 v nezávislej slovenskej ankete ocenenie „Najdôveryhodnejšia značka detskej výživy“.
Nepoužívajte: V prípade precitlivenosti Vášho dieťatka na ktorúkoľvek zo zložiek prípravku, v rozpore s návodom na prípravu.
Spôsob prípravy:
- Krok 1 – Dôkladne si umyte ruky a vysterilizujte všetko náčinie, ktoré budete používať.
-
Krok 2 – Čerstvú pitnú vodu určenú pre dojčatá prevarte a nechajte ju v kanvici vychladnúť asi 30 minút na približne 40 °C.
-
Krok 3 – Zodpovedajúce množstvo vody vlejte do vysterilizovanej fľaše. Nepoužívajte opakovane prevarenú vodu.
-
Krok 4 – Na dávkovanie vždy používajte priloženú odmerku a prášok zarovnajte pomocou špeciálneho plastového pásika vo vnútri obalu na dosiahnutie presnej dávky. Prášok v odmerke nestláčajte.
-
Krok 5 – Do vody pridajte zodpovedajúce množstvo prášku (odporúčené dávkovanie nájdete na zadnej strane obalu). Príliš veľké odchýlky od odporúčaných dávok môžu mať škodlivé následky.
-
Krok 6 – Uzatvorte fľašu a dôkladne ju pretrepte (najmenej 10 sekúnd), kým sa všetok prášok rozpustí. Snímte viečko a nahraďte ho sterilným cumlíkom.
-
Krok 7 – Overte teplotu mliečnej zmesi kvapnutím na vnútornú stranu zápästia. Mlieko musí byť príjemne teplé (malo by mať teplotu ľudského tela tj. cca 37 °C), nie horúce. Pripravenú dávku ihneď podávajte.
Riaďte sa individuálnou potrebou dieťaťa a odporúčaním vášho pediatra. Pri zavádzaní prvých nemliečnych príkrmov sa riaďte odporúčaniami lekára.
Zloženie: Rastlinné oleje (palmový, repkový, kokosový, slnečnicový, olej z mikrobiologických zdrojov), laktóza (z mlieka), demineralizovaná srvátka (z mlieka), sušené odtučnené mlieko, galaktooligosacharidy (z mlieka) 9%, koncentrát srvátkovej bielkoviny (z mlieka), srvátková bielkovina (z mlieka), fruktooligosacharidy 0,63 %, emulgátor (sójový lecitín), rybí tuk, citran draselný, uhličitan vápenatý, chlorid horečnantý, chlorid draselný, citran sodný, fosforečnan vápenatý, kyselina askorbová, L-askorbát sodný, taurín, chlorid cholínu, hydroxid sodný, síran železnatý, L-tryptofán, síran zinočnatý, sodná soľ, uridín 5′-monofosfátu, cytidín 5′-monofosfát, inozitol, DL-α tokoferyl acetát, adenozín 5′-monofosfát, sodná soľ, inozín 5′-monofosfátu, nikotínamid, sodná soľ, guanozín 5′-monofosfátu, D-pantotenát vápenatý, síran meďnatý, retinylpalmitát, DL-α tokoferol, cholekalciferol, L-karnitín, tiamín hydrochloridu, pyridoxinhydrochlorid, kyselina pteroylmonoglutámova (kyselina listová), síran manganatý, jodid draselný, riboflavín, fytomenadión, seleničitan sodný, D-biotín, kyanokobalmín.
Zloženie sa vzťahuje k sušenému stavu potraviny.
Dôležité upozornenie:
Pre výživu novorodencov a dojčiat je najprirodzenejšou a najvýhodnejšou stravou, zastúpením svojich živín a ich kvalitou, materské mlieko. Mlieko by sa malo používať na základe odporúčania lekára alebo osoby kvalifikovanej v oblasti výživy ľudí, farmácie alebo starostlivosti o matku a dieťa.
Počiatočná mliečna dojčenská výživa v prášku je určená na výživu dojčiat od narodenia, ak nemôžu byť dojčené. Svetová zdravotnícka organizácia odporúča výhradné dojčenie do 6 mesiacov veku dieťaťa, a pokiaľ je to možné, pokračovať v dojčení až do dvoch rokov dieťaťa. Vždy majte na pamäti, že rozhodnutie prestať dojčiť môže byť nevratné. Prechod na dojčenské mlieko má i zvýšené finančné a sociálne dopady oproti dojčeniu. Pre zdravie dojčaťa je dôležité dôsledne dodržiavať odporúčaný postup prípravy a dávkovania a použitia dojčenskej výživy uvedený na obale. Spôsob použitia a ďalšie informácie na obaloch.
Potravina na osobitné výživové účely.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.